пʼятниця, 22 березня 2013 00:45

"Щоб заговорили про тебе, три роки треба"

"Щоб заговорили  про тебе,  три роки треба"

Про найяскравіші враження від Лейпцизького книжкового ярмарку розповідають українські учасники. У Німеччині він тривав упродовж 14-17 березня.

Григорій Семенчук, 21 рік, програмний директор Львівського форуму видавців:

— Вразила кількість відвідувачів — тисячі. Незважаючи на снігопади й дощі, потік не зменшувався протягом усього ярмарку. Часом здавалося, що повітря не вистачить і всі просто впадуть. Екзотика там на кожному кроці. Фестивалі фентезі, карнавали. Також усе пронизано сучасними технологіями.

Надія Гербіш, 25 років, письменниця:

— Прогулююсь ярмарком, чую: хтось грає на там-тамі. Іду на звук. А тут один дитячий темношкірий письменник, граючи на барабані, ще й казки читає. Заворожив публіку, із роззявленими ротами всі сиділи. Книжка обросла життям — вже є ціла книжкова культура. Читати треба у комфорті: на ярмарку були дерев'яні меблі, дуже гарні подушки і хороша музика. Додому привезла смердючих сирів, собі капелюх і светр чоловіку.

Анетта Антоненко, 51 рік, директор видавництва "Кальварія":

— Найбільше подобається у Лейпцигу, що тут ніхто не торгує. Українські книжкові ярмарки виглядають як базар Петрівка. За рік на чотирьох міжнародних ярмарках буваю. Мов на роботу туди літаю. На Лейпцизькому — вперше. Тут ми презентували альманах з уривками вибраних творів восьми українських авторів, зокрема Оксани Забужко, Ірен Роздобудько й Антона Кушніра. Вже видали його норвезькою і французькою. На міжнародних виставках важливо бути присутніми. Раз пропустиш — усе, тебе забули. З нуля треба починати. Щоб заговорили про тебе, роки три потрібно.

Зараз ви читаєте новину «"Щоб заговорили про тебе, три роки треба"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі