пʼятниця, 21 жовтня 2011 05:00

"Щоб бути хорошим актором, треба багато займатися сексом"

Автор: фото: Наталія Чубенко
  Російський актор Олександр Баширов зустрівся із молодими режисерами у Києві на кінофестивалі ”Молодість”
Російський актор Олександр Баширов зустрівся із молодими режисерами у Києві на кінофестивалі ”Молодість”

— Артем! Привет, дорогой! Что у тебя там? Я в Киеве на фестивале "Молодость". Выступаю на мастер-классе. Передо мной где-то 200 молодых гениев. Да, ржут как кони, — говорить телефоном із московським журналістом Артемієм Троїцьким актор 51-річний Олександр Баширов. 25 жовтня росіянин зустрівся з молодими кінорежисерами в культурно-освітньому центрі "Майстер-клас".

— Троїцького зараз судять, бо говорить правду, — Олександр займає на сцені червону канапу, закурює. — Назвав учасника групи "Агата Кристи" дресированим пуделем. У в'язниці сидітиме. Буду йому чай передавати, — сміється актор. У столиці він представляє фільм російського режисера Олега Флянгольца "Байдужість". Чорно-біла стрічка розказує про Москву 1960-х. У ній Олександр Баширов із Федором Бондарчуком виконують головні ролі.  "Байдужість" зняли 1989-го. Через брак грошей доробили тільки зараз.

— Фільм узяв головний приз на цьогорічному кінофестивалі "Кінотавр" у Сочі. Після цього відбулося засідання кабміну Росії. Там наш єдиний і улюблений Володимир Путін сказав: "Що це таке? Хто отримав приз? Ми віддали 70 мільйонів доларів на фестиваль, а перемагає стрічка, яку робили 20 років. Хочеться бачити нові обличчя і нові фільми".

Актор пригадав зйомки фільму "Голка" 1988-го.

— Знімали в Алма-Аті. Вітя Цой і Петя Мамонов увесь час сиділи, курили косячок. А я раз набухався, побився, почалися якісь історії з дівками. Мене забрали в ментовку. Давай питати, що роблю в Алма-Аті. Думали, наркоман. Прив'язали до спеціального крісла, били. Коли вирубувався, обливали нашатирем. Тоді я вже був удруге жонатий на американці. Знав, що завтра підніме всіх на вуха. Так і сталося. Менти, коли дізналися, що я актор, довго фотографувалися зі мною.

Баширов каже, що часто знімається в кіно безкоштовно. На майстер-класі дає поради початківцям.

— Щоб бути хорошим актором, треба багато займатися сексом. Варто любити, і щоб тебе любили. Сексуальне світло і привабливість — основне, що притягує глядача до екрана.  Підтримую в Пітері кожну людину, яка хоче знімати кіно. Я готовий безкоштовно або із затримкою зарплати зіграти в будь-кого з вас. Зможемо домовитися.

Перед входом до кінотеатру "Жовтень" актор 49-річний Олексій Горбунов розмовляє із режисером Юрієм Одиноким.

Вони виросли в сусідніх будинках на київській Русанівці. У кінотеатрі проходить творчий вечір Горбунова. Показують документальну стрічку про нього "Людина, в якої було".

— На фільм скидалися друзі — хто 500, хто тисячу доларів, — каже Горбунов. — Будемо його показувати тільки своїй аудиторії. Тут багато мату. Я готовий убити жінку, яка матюкається. Але є такі, що вміють це красиво робити.

У фільмі актор п'є горілку, приїжджає в гості до брата Олександра.

— Я живу під Києвом в Яготині, — каже Олександр Горбунов.  — Стережу дачу Льоші, тільки викопав картоплю. Завжди знали, що брат буде актором. Постійно писав вірші, за дівчатами любив бігати, виступав у шкільних виставах.

Зустрітися з актором прийшли із 400 людей. У холі кінотеатру п'ють вино з великих картонних коробок і закушують фісташками.

"Молодість" триватиме до 30 жовтня. Закриватиме фестиваль фільм російського режисера Андрія Звягінцева "Єлена" про літнє подружжя. Стрічку показували на цьогорічному Каннському фестивалі.

Зараз ви читаєте новину «"Щоб бути хорошим актором, треба багато займатися сексом"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі