четвер, 23 серпня 2012 00:15

"Погані стають хорошими. А хто не стає, того вбивають"

Автор: фото надане Аллою ПАСІКОВОЮ
  Київський актор Сергій Солопай грає у фільмі ”Жучок” режисерів Алли Пасікової та Андрія Ржанова. Його героя тримали в сараї і примушували розважати бандитів
Київський актор Сергій Солопай грає у фільмі ”Жучок” режисерів Алли Пасікової та Андрія Ржанова. Його героя тримали в сараї і примушували розважати бандитів

— Хочу винайняти БТР, — розповідає 35-річна Алла Пасікова, столичний режисер. — У Києві при військових частинах є багато приватних "лавочок", де можна замовити бронетехніку для вечірок за 200 доларів на годину.

У фіналі її фільму "Жучок" українських акторів звільнятимуть із чеченського полону російські військові. Робота над картиною триває рік.

— Кавказ знімали в Криму, в районі Бахчисарая, — продовжує Пасікова. Працює з іншим київським режисером Андрієм Ржановим. — Наш фільм — камерна історія для п'ятьох акторів. Це буде моя перша повнометражна картина. 2006-го з короткометражкою "Філософія" була серед переможців фестивалю "Відкрита ніч". Відтоді працювала режисером дубляжу різної американської муті, заробляла на власне кіно. Дуже люблю працювати над озвучкою мультиків, недавно закінчили діснеївського "Вінні-Пуха". Запросила в картину "Жучок" акторів добре знайомих по роботі над дубляжем, адже вмовити працювати не знайомих безкоштовно було б важко.

Героїв утілять київські актори Андрій Самінін і Сергій Солопай.

Бюджет стрічки — $40 тис. Гроші на кіно режисери і сценарист витратили із власної кишені. Сценарій фільму за реальними подіями написав випускник режисерської майстерні Юрія Іллєнка 43-річний Георгій Фомін.

— 1989-го я служив в армії в Дагестані, — розповідає сценарист. — В горах поблизу міста Кизилюрта звільнили з рабства двох акторів П'ятигорського театру. На Кавказі з часів Лермонтова цілком нормально було мати в заможній родині декілька слуг-невільників. Виявилося, що звільнених нами артистів бандити захопили випадково. Полювали на якусь шишку з КДБ. Потім зрозуміли, що перед ними навіть не зірки рівня Михалкова, за яких можна взяти викуп. Кинули їх в яму. На одне зі свят бандити витягли їх на світ божий. Актори пояснили, що не вміють танцювати, співати куплети чи розповідати анекдоти. Запропонували зіграти Чехова.

"Найстрашніше було не терпіти скотське ставлення, плювки, а незнання своєї подальшої долі. Вже все передумали, переговорили. Щоб не зійти з глузду, ми репетирували "Чайку", — казав один із них. Ми його витягли, випили разом. Інший, на жаль, вже був не жилець. Мене зацікавило, як бандити з руками по лікоть у крові реагують на Чехова. Хтось в'їжджає, хтось ні, когось міняє сила мистецтва. І хоч історія ця не дуже весела, мій сценарій має щасливий кінець, навіть трішки комедійний. Навіщо інше кіно знімати? Погані стають хорошими. А хто не стає, того вбивають.

На екрани "Жучок" планують випустити до середини осені.

Зараз ви читаєте новину «"Погані стають хорошими. А хто не стає, того вбивають"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі