понеділок, 15 червня 2009 19:19

Олеся Жураківська грає царицю Катерину

Автор: фото: Наталія ЧУБЕНКО
  Актриса Олеся Жураківська на червоній доріжці 1-го Київського міжнародного кінофестивалю. 29 травня 2009 року
Актриса Олеся Жураківська на червоній доріжці 1-го Київського міжнародного кінофестивалю. 29 травня 2009 року

Режисер 72-річний Володимир Савельєв запросив актрису Олесю Жураківську, 36 років, на роль цариці Катерини в 3-серійному фільмі "Лицар Дикого поля". У стрічці йтиметься про останнього кошового отамана Запорозької січі Петра Калнишевського, якого цариця Катерина посадила в соловецьку яму. Фільмувати основні сцени почнуть у серпні.

— Мене зразу затвердили, інших кандидатур навіть не розглядали, — каже Олеся. Розмовляємо у столичному кафе "КофеТайм" на Подолі. — Зараз читаю історичну літературу, роздивляюся художні альбоми. Хочу зрозуміти, якою була Катерина.

Жураківська знялася в серіалах "Сестри по крові", "Чужі таємниці", "Жіночі сльози".

— Ніякого задоволення від перегляду стрічок, в яких я знімалася, не отримую. Мала одну головну роль — у комедії Олексія Лісовця "Професор у законі". Там зіграла повію. У страшенну спеку знімали зиму. У чоботях і теплій кофті було так жарко, що хотілося вмерти молодою. А якось фільмували в Чехії. Ми з подругою гуляли Прагою, десь о другій ночі побачили на Карловому мосту артистку. Боже, як вона співала! Я вирішила, що маю її поцілувати. Жінка подарувала мені червону троянду. Для неї було важливо, щоб хтось сказав їй добре слово.

Жураківська — корінна киянка, два роки працювала в театрі ім. Єрмолової в Москві.

— 2001-го через сімейні обставини повернулася до Києва. Пішла в театр на Лівому березі, хоч казали, що туди важко потрапити. Показала сценку із "Приборкання норовливої" Шекспіра. Продемонструвала свій голос, характер, уміння рухатися. Оточуючі були певні, що я повернулася через неприємності в Москві. В очі казали: "Ах, я тоже диплом ГИТИСа могу купить, если захочу".

Олесю взяли до театру. Вона грала у виставах "Ах, мій милий Августин", "Сільвія", "Любов часів Людовіка". У спектаклі "Корсиканка" шостий рік поспіль грає Жозефіну — дружину Бонапарта.

Актриса любить, коли до неї звертаються на "ти".

— Коли треба грати подружжя, яке прожило у шлюбі багато років, прошу партнера казати мені "ти" і обійматися. Цим обеззброюю його, він зразу відкривається. Я — земна людина. Перша моя освіта — технолог швейного виробництва. Моя мати працювала на швейній фабриці.

Мій перший шлюб розпався. Колишній чоловік — успішний бізнесмен, хороша людина

Навесні Олеся брала участь у телеконкурсі "Танцюю для тебе". На шоу заробила грошей на слухові апарати для хлопчика Едика Ткаченка та його брата Міші.

— Узяла слово з їхньої матері, що частину грошей витратить на себе. Ця жінка віддана дітям до останньої краплі крові. Дбає лише про них.

Дітей актриса не має.

— Усьому свій час. Мій перший шлюб розпався. Колишній чоловік — успішний бізнесмен, хороша людина. Та ми зрозуміли, що різні. Для мене взірцем подружнього життя є батьки. Вони могли сидіти на кухні й годинами про щось говорити. Я краще почекаю свою половинку.

Танцями Жураківська більше не займається.

— Але вони зробили моє тіло слухняним. "Корсиканка" — виснажлива вистава. Дві години треба бігати по сцені. Після танців це робиться легко.

Зараз ви читаєте новину «Олеся Жураківська грає царицю Катерину». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі