вівторок, 10 березня 2009 18:11

На Євробачення поїдуть дві українки

Автор: фото: PHL
  Співачка Світлана Лобода під час фіналу українського конкурсу Євробачення. Журі їй присудило 14 із 15 балів. Стільки ж балів дали глядачі
Співачка Світлана Лобода під час фіналу українського конкурсу Євробачення. Журі їй присудило 14 із 15 балів. Стільки ж балів дали глядачі

Екс-солістка гурту "Віа Гра" 26-річна Світлана Лобода представлятиме Україну на пісенному конкурсі Євробачення у Москві.

8 березня у фіналі у палаці "Україна" вона виконала пісню Be My Valentine. Журі присудило їй 14 із максимальних 15 балів. Ще стільки ж дали глядачі, які голосували за допомогою телефонних дзвінків і СМС-повідомлень. Фінал транслювали у прямому ефірі на Першому національному телеканалі.

Захід був під загрозою зриву. 3 березня співачка Анастасія Приходько подала до суду на Національну телекомпанію України. Анастасія та її продюсер Олена Мозгова звинуватили журі у підтасуванні результатів. 5 березня Шевченківський райсуд Києва заборонив НТКУ проводити фінал.

— Ми не отримали жодних судових документів, — заперечує голова журі Василь Ілащук. — Суд скасував свою постанову 6 березня. Ми виграли цей бій, тож фінал є цілком легітимний.

Минулої суботи 21-річна Анастасія Приходько взяла участь у фіналі російського відбору Євробачення. Українка перемогла на конкурсі в Москві, набравши на один голос більше за фаворитку — співачку Валерію, 40 років. Приходько представлятиме на Євробаченні Росію.

— Зрештою, ми досягли того, чого прагнули. Тепер дві українки братимуть участь у конкурсі, — каже Ілащук.

У своїй російськомовній пісні "Мама" приспів Анастасія виконала українською. Її  написав 45-річний Костянтин Меладзе.

Анастасія Приходько випередила Валерію на один голос

Чоловік і продюсер Валерії Йосип Пригожин, 39 років, погрожує оскаржити рішення про перемогу Приходько.

— Нічого особистого, — запевняє він. — Але україномовна пісня нічого спільного з Росією не має. Потрібно відправити на конкурс  іншу людину.

— Було б добре, якби Україну представляли Олег Скрипка чи Олександр Пономарьов, — зауважує продюсер Олег Чорний, який 2006-го возив на Євробачення Тіну Кароль. — Шкода, що у фіналі не взяли участь Настя Каменських і Потап. Але Лобода — теж непогано. Україна два роки поспіль виборювала другі місця, втретє таке високе місце нам не світить.

Співак Андрій Данилко, 35 років, український фінал дивився вдома по телевізору. Позаторік на Євробаченні у Гельсінкі він став другим.

— Про Анастасію Приходько нічого не знаю, ніколи її не чув, — говорить. — А те, що вичворяли у палаці "Україна", мені не сподобалося. Свєта там дійсно була лучшою. Кажуть, що в Москві перемога нам не світить. Я не Ванга, щоб щось прогнозувати, але якщо постараємося, то виграємо.

Олександр Ширков, продюсер Лободи, підрахував, що на промотур потрібно щонайменше $1,5 млн. Такі гроші навряд чи вдасться знайти.

— Я б на місці Свєти відмовився від промотуру, — зазначає Данилко. — Не треба тратити гроші на готелі та переїзди, щоб тебе побачило якихось два каліки.

Євробачення-2009 відбудеться у Москві з 9 по 16 травня. Представниця України виступить у півфіналі 14 травня.

Зараз ви читаєте новину «На Євробачення поїдуть дві українки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі