четвер, 01 лютого 2007 18:22

Лариса Доліна провела відпустку на Мальдівах

Автор: фото з архіву Лариси Доліної
  Лариса Доліна біля будинку на Мальдівських островах
Лариса Доліна біля будинку на Мальдівських островах

Перед Новим роком російська співачка Лариса Доліна, 51 рік, відпочивала на Мальдівських островах в Індійському океані неподалік екватора.

— Для мене важливо вільний час проводити з чоловіком, — каже Доліна "ГПУ" про 37-річного Іллю Спіцина. — Щоб ніхто мене не впізнавав. Щоб шанувальники не бачили мене в купальнику, не просили автографи і не відволікали. Люблю відпочивати в теплих місцях. А на Мальдівах весь рік температура тридцять градусів і майже не буває дощів. Найкраще їхати туди з листопада по кінець квітня, коли в Росії холоднеча.

Довго відпочивали?

— Менше тижня. З островів одразу полетіла на студію в Лос-Анджелес. Там із джазовим співаком Елом Джерроу записала дует для свого нового альбому, — розповідає про 60-річного музиканта, власника американської музичної премії "ґреммі" за краще джазове виконання. — Назви альбому ще не придумала. Поки що готові лише дві пісні.

На Мальдівах зупинялися в готелі?

— Територія курорту — невелика смуга уздовж моря. Я обходила її за 15 хвилин. Там є бар, ресторан і 12 хатинок. Вони стоять на дерев"яних палях прямо в морі. Наш покритий соломою будиночок теж стояв на воді й був з"єднаний з берегом 10-метровим містком.

Щоранку нашу постіль обсипали пелюстками троянд

Жили без комфорту?

— У номері були душ, санвузол, 35-метрова кімната з диваном і двоспальним ліжком. Щоранку нашу постіль обсипали пелюстками троянд. А ввечері наповнювали теплою водою ванну і пускали на воду запалені свічки. Підлога була скляна. Ми спостерігали за рибами, не виходячи з кімнати. Вода в Індійському океані чиста, риб видно на будь-якій глибині.

Рибалили?

— Чотири рази. Я — запекла рибачка. Одеські корені дають про себе знати. На Мальдівах заборонено рибалити близько від берега. Тому замовляли катер, аби від"їхати далеко в море. Потім я готувала юшку за фірмовим секретним одеським рецептом у кухні місцевого ресторану. Рецепт мені дістався від мами Галини. У нашому роду він передається із покоління в покоління і не розголошується.

Багато засмагали?

— Зранку або ввечері. Інакше ризикуєш обгоріти. Я навіть пірнала з аквалангом. Тому прослухала курс навчання у дайвінг-клубі для новачків. Займалася йогою. Мене цього навчила фотограф Катерина Рождественська, донька відомого російського поета. В одному зі своїх проектів Катя одягла мене як Будду, потім сфотографувала. Я сиділа в позі лотоса. Мені це так сподобалося, що я захопилася йогою.

Після відпочинку чого хотіли найбільше?

— Повернутися до роботи і трохи побути вдома, у Москві.

Який вигляд має ваш будинок? Хто відповідає за погоду в домі?

— Триповерховий будинок у Підмосков"ї ми з Іллею придбали майже рік тому. Навколо ліс, поруч річка, мало сусідів. Маємо лазню з сауною, зимовий сад, більярд, пінг-понг і тренажерний зал. А щоб погода в домі завжди була добра, треба бути гнучкою. Уміння не сваритися з чоловіком приходить з роками. Жінка не повинна рано виходити заміж. Треба дозріти до заміжжя. І дитину народжувати рано теж не варто.

1955, 10 вересня — народилася в Баку в родині будівельника та машиністки; через три роки сім"я переїхала до Одеси
1983 — з"явилася на світ донька Ангеліна від шлюбу з першим чоловіком Олександром Манинським; вступила до Московського музичного училища імені Гнєсіних
1991 — приз "Краща співачка країни" московського конкурсу "Профі"
1993 — заслужена артистка Росії
1998 — Борис Єльцин уручив премію "Жінка року"
2001 — на запрошення боксера Кості Дзю співала в казино "Ем Джі Ем" у Лас-Вегасі
2003 — випустила туалетну воду "Погода в доме"
2004 — знялася в мелодрамі "С Новым годом! С новым счастьем!"

Зараз ви читаєте новину «Лариса Доліна провела відпустку на Мальдівах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі