четвер, 02 листопада 2006 15:14

Кінотеатр

"30 днів до світанку"(Frostbiten) ****

Комедія (чорний гумор), Швеція, 2006 рік, 97 хв.

Режисер: Андерс Банке

У ролях: Петра Нільсен, Ґрете Хавнескельд, Емма Оберг, Йонас Карлстрем

Дія відбувається в Україні. 1943 року лісом ходять голодні німці з дивізії СС "Вікінг". Вони натрапляють на хату. Там ще тепло, але хазяї кудись ділися. У підвалі фашисти знаходять труну з написом "Марія". Далі дія переноситься в наші дні, у маленьке шведське містечко без назви. За допомогою червоних пілюль половина містечка перетворюється на вампірів. Лише одна дівчинка та її мати лишаються людьми. Вампіри полюють на них.

Україна з"являється в стрічці не випадково. Швейцарець Андерс Банке приїздив до Києва, коли вчився на режисера в московському ВДІКу.




"Змивайся!" (Flushed Away) *****


Сімейна комедія (анімація)

США — Велика Британія, 2006 рік, 90 хв.

Режисер: Девід Бауерс

Сценарист: Дік Клемент


"Змивайся!" — новий хіт від авторів мультиків "Шрек" і "Мадагаскар". Головний герой Родді — розпещене домашнє мишеня. Він випадково через зливну трубу в унітазі потрапляє в каналізацію. Там знайомиться з підземним світом Лондона і знаходить величезну кількість ворогів. Єдина подруга Родді — вулична миша Рита. Герої шукають дорогу додому.

Творці анімаційної комедії планували знімати фільм про піратів і скарби. Та передумали. Це було 2000 року, і  ніхто не знав, який успіх чекає на "Піратів Карибського моря". У "Змивайся!" використані найновіші розробки в області комп"ютерної графіки.


Від редакції. Оцінки біля жанрового визначення стрічки виставлено за шестибальною системою з використанням півбала. Вони відбивають особистий погляд автора.

Зараз ви читаєте новину «Кінотеатр». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі