середа, 07 лютого 2007 15:52

"Ді Лемма" запише пісню зі "Скрябіним"

Київська група "Ді Лемма" готує новий диск. Одну пісню для нього  записує з вокалістом гурту "Скрябін" Андрієм Кузьменком, 38 років. Інші композиції — спільно з американською хіп-хоп групою "Блек Айд Піс".

"Ді Лемма" існує три роки. Грає танцювальну музику ритм-енд-блюз. У гурті співають Марія Леонідова, 23 роки, Маста, 25 років та Джей Бі, 24 роки, який колись виконав із Іриною Білик композицію "Ты не забудешь обо мне". Пісні музиканти пишуть самі. Іноді використовують поезії класиків, наприклад, "Думи мої" на слова Тараса Шевченка.

— Коли пісня вийшла в ефір на радіо "Промінь", — пригадує Леонідова, — нам подзвонила вчителька української мови. Думали, буде критикувати. А вона подякувала. Сказала, нарешті її учні вивчили цього вірша. Назви нового альбому ще не придумали, — веде далі. — А дата презентації вже відома: 20 січня на телеканалі "М1".

Щотижня музиканти "Ді Лемми" надсилають нові пісні в Лос-Анджелес, аби їх послухав гурт "Блек Айд Піс".

— Коли "Блек Айд Піс" приїхали з концертом до Києва, обіцяли допомогти нам записати альбом, — розказує Леонідова. — Про пісню "Синьйорита" вокаліст "Блек Айд Піс" Віл Ай Ем написав: "Чуваки, тут треба, щоб барабани звучали швидше". Ми відразу змінили музику.

Рік тому "Ді Лемма" відкрила в Києві студію звукозапису "Джей-рекордз". Віктор Странник у ній звукорежисер. Він працював з Олегом Скрипкою, Павлом Гудімовим та гуртами "Скрябін" і "Моторолла".

Зараз ви читаєте новину «"Ді Лемма" запише пісню зі "Скрябіним"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі