вівторок, 10 вересня 2013 00:15

Австралійська режисерка зняла стрічку "Україна — не бордель"

Автор: фото з сайта www.femen.org
 

Рік провела з учасницями організації "Фемен" австралійська режисерка Кітті Ґрін. 2010-го знімала стрічку "Україна — не бордель". 4 вересня її представили поза конкурсом на 70-му Венеційському кінофестивалі в Італії. Під час презентації стрічки шестеро активісток "Фемен" вийшли на сцену топлес, із написами на тілі: "Оголена війна", "Україна не бордель", "Фемен" досі тут". Режисерка у чорній сукні.

— Якось у газеті побачила фото дівчат. Напівроздягнені, вони тримали плакати "Україна — не бордель". Я подумала — дивно протестувати голяка проти секс-туризму, — згадує Кітті перше враження від учасниць організації.

— Картина показала парадокс руху, який став скандалом, — написала для британської газети "Ґардіан" лідерка "Фемен" 23-річна Інна Шевченко. Її в профіль, у вінку зобразили на постері стрічки. — Пов'язаний із чоловіком, що дав інтерв'ю для фільму, Віктором Святським. Він проголосив себе керманичем нашого руху. Це стало неприємним сюрпризом для наших прихильників і приводом для критики. Так, Святський був частиною "Фемен". Але він — не засновник нашої топлес-стратегії й вже залишив наші лави. Ця історія — не про те, як зародився "Фемен", а як почалася боротьба.

Зараз ви читаєте новину «Австралійська режисерка зняла стрічку "Україна — не бордель"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі