понеділок, 27 травня 2013 18:01

Смажені рибні котлети запікають у соусі бешамель
9

Фото: Фото: Катерина Гончарова

"Як правило, рибні котлети усі радять готувати із недорогої риби. А я все-таки вирішив використати для котлет суміш декількох видів риб. Тим більше, досвід приготування пирогів підказував — поєднання сортів риби позитивно впливає на смак страви", - каже киянин Дмитро Остахов. Чоловік готує вдома котлети із риби.

"Беру невеликий стейк із сьомги, половину великого філе морського язика і філе мінтаю. Сьомгу очищаю від кісток, нарізаю полосками. Так само — із іншими видами риби. З тією лише різницею, що філе кісток не містить взагалі. Подрібнювати рибу блендером не стану — котлети із некрупних, але цільних шматків виходять значно соковитіші і смачніші".

Нарізану рибу складає у миску — сюди ж кладе дві варені картоплини. Їх Дмитро попередньо зім'яв до стану пюре. Також вбиває у масу одне яйце. За словами чоловіка, картопля покращує пишність котлет, а яйце скріплює і не дає розпадатися.

"У фарш кластиму також нарізану зелень — кріп, петрушку і кинзу. Також — півсклянки вершків. Щоб зробити фарш не дуже м'яким, додаю у нього дві столові ложки панірувальних сухарів. Солю і перчу, додаю для гостроти половинку сухого гострого чилі. І ніякого жиру — ні сала, ні масла. Сьомга — жирна риба сама по собі, а із морського язика доводиться зайвий жир навіть трохи прибрати".

Ліпить котлети, ставить їх на півгодини у холодильник, щоб стали міцніші. Тим часом готує соус бешамель на молоці зі смаженою цибулею. Посолив і вичавив сік із однієї дольки лимону, інтенсивно розмішуючи при цьому соус на вогні. Подрібнив складники соусу у блендері до однорідності.

"Дістаю котлети з холодильника, швидко обсмажую кожну сторону на несильному вогні, доки з'явиться рум'яна кірочка. Котлети нічим не панірую, бо у цьому немає необхідності. Вони й без того не прилипають і добре перевертаються лопаткою".

Дмитро викладає засмажені котлети у форму для запікання, заливає соусом бешамель і ставить у духовку, розігріту до 200 градусів. Випікає 20 хвилин. Коли зверху маси з'явилася золотава кірочка — дістав.

"Котлети вийшли саме такі, як я й очікував — м'які і пишні. Найкраще їсти їх, коли іще теплі. Соус також став у нагоді — урізноманітнив смак страви".

 

Зараз ви читаєте новину «Смажені рибні котлети запікають у соусі бешамель». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі