четвер, 18 січня 2024 10:46

Від цієї страви "божеволіють" усі: як приготувати хрустку курку по-китайськи

Від цієї страви "божеволіють" усі: як приготувати хрустку курку по-китайськи
Курка в кисло-солодкому ананасовому соусі: рецептФото: modernhoney

Курка за китайським рецептом не може не сподобатися. Вона має неймовірний смак, подається з хрусткою ананасовою скоринкою, покритою солодким і гострим соусом.

Обов'язково зготуйте куряче філе в хрусткій паніровці, занурене в солодкий ананасовий соус за рецептом від Modern honey.

Для ідеального покриття курячого філе краще використовувати суміш кукурудзяного крохмалю і борошна. Соус для маринаду готуйте заздалегідь, так буде швидше та практичніше. Ананасовий сік бажано використовувати 100% і без цукру, тому що цей фрукт і так має досить насичений смак.

Курка в кисло-солодкому ананасовому соусі

Інгредієнти для приготування курки:

4 курячі грудки

3 великі яйця

1/3 склянки кукурудзяного крохмалю

½ склянки борошна

Сіль

Олія (для смаження)

Інгредієнти для приготування соусу:

1 склянка ананасового соку

½ склянки цукру

2 столові ложки рисового оцту

2 столові ложки соєвого соусу

¼ чайної ложки імбиру

2 зубчики часнику (подрібнені)

½ чайної ложки пластівців червоного чилі

1 столова ложка кукурудзяного крохмалю

Інгредієнти

2 склянки свіжого ананаса (нарізаного невеликими шматочками)

Зелений горошок

Як приготувати

Наріжте курячу грудку або стегенця без кісток і шкіри на невеликі шматочки. Добре посоліть їх. Помістіть борошно і кукурудзяний крохмаль в неглибоку тарілку або форму для пирога. Додайте дрібку солі. Перемішайте. Збийте яйця в неглибокій тарілці. Занурте шматочки курки в яєчну суміш, а потім — у борошняну. Викладіть на тарілку.

У середню каструлю додайте ананасовий сік, цукор, оцет, соєвий соус, імбир, часник і пластівці червоного чилі. Прогрійте протягом трьох хвилин. У невеликій мисці збийте столову ложку кукурудзяного крохмалю зі столовою ложкою води до утворення пасти. Додайте до ананасового соусу і збийте разом. Продовжуйте варити п'ять хвилин, поки суміш не почне гуснути.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Курка у карамельному соусі з відвареним рисом - ідеальний варіант для сімейної вечері

Коли соус загусне, зніміть з вогню і додайте ½ склянки ананасів (за бажанням). Горошок також додайте в соус.

У каструлі з товстим дном розігрійте олію на середньому вогні. Під час смаження дуже корисно користуватися термометром. Даємо олії нагрітися до 350 градусів. Як тільки вона зігріється, обсмажуйте курку партіями по дві-три хвилини, часто перевертаючи, до світло-золотистої скоринки. Повторіть це з рештою птиці.

Вийміть з олії та викладіть на тарілку, застелену паперовим рушником. Полийте хрустку курку солодким ананасовим соусом. Зверху покладіть шматочки свіжого ананаса та зелену цибулю.

Куряче філе вийде надзвичайно ніжним та соковитим, якщо під час приготування додати один напій.

М'ясо буде танути в роті, якщо наприкінці влиєте трохи молока.

Зараз ви читаєте новину «Від цієї страви "божеволіють" усі: як приготувати хрустку курку по-китайськи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі