четвер, 04 січня 2024 20:15

Курка у карамельному соусі з відвареним рисом - ідеальний варіант для сімейної вечері

Курка у карамельному соусі  з відвареним рисом - ідеальний варіант для сімейної вечері
Курка у карамельному соусі - ідеальний рецепт для вечері Фото: shuba

Курка у карамельному соусі до відвареного рису - ідеальний варіант для сімейної вечері.

Для приготування знадобиться лише набір улюблених спецій, колу та власне м'ясо, пише shuba.

Увесь процес тушкування займе у вас близько 20 хвилин. Така курка виходить ніжною пряно-солодкою в Pepsi.

Інгредієнти

Філе стегна – 4-5 шт.

Pepsi – 150 мл

соєвий соус – 80 мл

часник – 3 зубчики

спеції: сушений часник, приправа до курки, копчена паприка, мелений перець чілі – до смаку

кунжут – до смаку

зелена цибуля – до смаку

Як приготувати

Філе стегна нарізати на невеликі шматочки. Обсмажити кілька хвилин з обох сторін до скоринки. Додати улюблені спеції, часник та соєвий соус. Тушкувати кілька хвилин.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сніданок після свята: як приготувати ароматну запіканку

Влити Pepsi, вона має повністю покривати курку. Довести до кипіння, вогонь зменшити до середнього і тушкувати, не закриваючи кришкою, поки Pepsi не перетвориться в густий соус. Спочатку буде багато піни, але потім все випарується і загусне в лічені хвилини. Весь процес займе близько 20 хвилин.

Готову курку присипати кунжутом та зеленою цибулею. Карамельну курочку подавати з рисом та зі склянкою холодної Pepsi.

Куряче філе вийде надзвичайно ніжним та соковитим, якщо під час приготування додати один напій.

М'ясо буде танути в роті, якщо наприкінці влиєте трохи молока.

Зараз ви читаєте новину «Курка у карамельному соусі з відвареним рисом - ідеальний варіант для сімейної вечері». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі