середа, 05 грудня 2012 16:21

У смажені баклажани загортають моркву і цибулю
8

Фото: Фото: Ірина Новак

"Люблю дивувати гостей оригінальними закусками. Щоразу, як запрошую знайомих посидіти у мене вдома, готую прості, але смачні й легкі страви. Найбільше подобається готувати овочеву закуску із баклажанів", - розповідає киянка Ірина Новак.

Каже, для закуски потрібні звичайні продукти, які легко знайти в супермаркеті взимку. Страва підійде як для святкового столу, так і для тихої сімейної вечері.

Для 14 рулетів закуски ріже тонкими рівними пластинами 2 свіжих баклажани. Солить їх із обох сторін і лишає полежати на тарілці 20 хвилин, щоб увібрали сіль і стали м'якшими.

"Тим часом готую начинку для баклажанів. Дрібно ріжу 1 цибулину. Натираю на тертушці 1 велику морквину. Кладу на розігріту сковорідку із олією спочатку моркву, просмажую її кілька хвилин. Солю її, кладу також чорний мелений перець на кінчику ножа. Потім кладу туди ж цибулю, зменшую вогонь і смажу іще протягом 7 хвилин, прибираю із вогню."

Поки цибуля і морква смажаться, промиває баклажани у холодній воді і віджимає. Це необхідно, аби овочі стали менш гіркі. Обсмажує їх у окремій сковороді — з обох сторін по 5 хвилин на середньому вогні.

"Після цього баклажани можна викласти на серветку або паперовий рушник і потримати на ньому кілька хвилин, щоб стік зайвий жир."

Нарізує півкільцями 1 свіжий помідор. Загортає смажену цибулю і моркву в баклажани. Знизу рулету кладе по шматку помідора, закріплює кожен рулет шпажкою.

"Рулет виглядає дуже апетитно, тому важко було втриматися і не з'їсти їх до приходу гостей. Та я втрималася, але під час застілля довелося знову йти на кухню і готувати удвічі більше порцій."

 

Зараз ви читаєте новину «У смажені баклажани загортають моркву і цибулю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі