четвер, 11 вересня 2014 00:14

В морквяний торт додають апельсин
8

Фото: Валентина Мураховська

Найсмачніші торти млинчики і запіканки з моркви якраз наприкінці вересня на початку жовтня. В цей час збирають моркву, вона має соковитість і свій особливий смак.

Торти виходять дуже соковиті і легкі. Шматочок можна з'їсти навіть тим хто на дієті.

Ольга Гай із Вінниці у морквяний торт додає апельсин.

"Пробувала багато тортів з морквою, але такий подобається найбільше за аромат. Цікаво, що якщо подати торт гостям ні за що не вгадають з чого він. Моркву у тісті часто плутають із яскравими домашніми жовтками. Цей торт легкий, бо морква частково заміняє муку і в порцію додається наполовину менше муки ніж у звичайний корж"- каже Ольга.

Інгредієнти:

-0,5 кг моркви

-300 г борошна

- 350 г дрібного цукру

-4 яйця

-2 ч. ложки соди

-1/2 ч. ложки меленої гвоздики

-1 ч. ложка кориці

-1 ч. ложка мускатного горіха

-1 апельсин

-400 мл сметани

Приготування:

Моркву натерти на дрібній тертці. Чим дрібніша тим краща, можна навіть на саму мілку дитячу тертку.

Борошно просіяти в миску, додати соду або розпушувач.

Яйця збити з половиною цукру, додати гвоздику, корицю і мускатний горіх.

Стерти цедру з апельсина, розрізати навпіл апельсин і вичавити сік.

До збитих яєць додати апельсин, моркву і муку. Випекти корж протягом 30-35 хвилин при температурі 250 градусів.

Гарячим витягти корж із форми і розрізати або навпіл або на три частини. Залежить від величини. Кожен корж покласти на рушник чи окрему кухонну дошку і дати охолонути.

З сметани і решти цукру збити крем. Помастити коржі і дати настоятися не менше 5 годин.

На замітку:

Коржі найкраще розрізати ниткою. Її треба скласти вдвічі чи втричі. Ножем зробити надріз на шкірці торта, туди проселити нитку і протягнути. Розріз буде рівним.

Зараз ви читаєте новину «В морквяний торт додають апельсин». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі