понеділок, 20 березня 2017 18:40

Три рецепти паски, які варто випробувати до Великодня

Святковий хліб, який на Великдень несуть святити до церкви, у різних країнах світу випікають інакше - десь додають до тіста спиртні напої, деякі кулінари кришать горіхи та поливають шоколадом. Оригінальні рецепти паски публікує сайт каналу "24".

Паска з сиром та грудинкою

Автор: канал 24
  Оригінальні рецепти пасок
Оригінальні рецепти пасок

Інгредієнти:

розчинити:

борошно – 70 гр

пресовані дріжджі – 20 гр

молоко – 240 гр

замісити:

борошно – 500 гр

сіль – 1 ч. л.

цукор – 1 ст. л.

яйця – 2 шт.

вершкове масло – 180 гр

твердий сир – 180 гр

копчена грудинка – 180 гр

рослинне масло – 1 ст. л.

Приготування:

Розчинити дріжджі в молоці та борошні. Накрити та залишити на годину в теплі. Тим часом нарізати кубиками грудинку та обсмажити у сковорідці на олії. Натерти сир.

Борошно, сіль і цукор змішати, додати яйця та розчинені раніше дріжджі. Вимішувати, доки тісто не стане густою кулею. Накрити плівкою та залишити на 10-15 хв. Потім розділити масло на 4 частини та поступово ввести в тісто. Додати шматки грудинки та тертого сиру, вимішати руками.

Перекласти тісто у змащену олією миску, закрити, залишити до тих пір, доки не збільшиться в 1,5 разу. Тоді розділити на дві частини і скачати у кулі. Залишити у формі на 90 хв.

Випікати у змащеній формі 50-60 хв. за температури 180 градусів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 8 барвників, які треба запасти для крашанок до Великодня

Паска з шампанським

Автор: канал 24
  Оригінальні рецепти пасок
Оригінальні рецепти пасок

Інгредієнти:

розчинити:

борошно – 190 гр

дріжджі – 9 гр

шампанське напівсолодке – 190 гр

замісити:

борошно – 500 гр

суміш цукатів та родзинок – 350 гр

дріжджі живі – 35 гр

сіль – 10 гр

цукор – 160 гр

яйця – 4 шт.

молоко – 100 г

масло вершкове – 280 гр

горіхи волоські – 120 гр

Приготування:

Змішати дріжджі, шампанське, просіяне борошно, накрити рушником, поставити у тепле темне місце на 1 годину.

Потім змішати борошно, дріжджі, сіль, цукор, розм'якшене вершкове масло, яйця, молоко. Додати розчинені раніше дріжджі та вимішати тісто. Додати горіхи і цукати з родзинками, ще раз перемішати. Викласти тісто у форму та залишити на годину. Випікати до золотистого кольору приблизно 15 хвилин в духовці, розігрітій до 180 градусів.

Паска з мигдалем:

Автор: канал 24
  Оригінальні рецепти пасок
Оригінальні рецепти пасок

Інгредієнти:

пшеничне борошно – 800 гр

дріжджі – 40 гр

молоко – 280 мл

100 мл вершків 35%

вершкове масло – 230 гр

2 яйця

7 жовтків

цукор – 180 гр

цукор ванільний – 20 гр

лікер "Марсала" – 150 гр

цукати апельсина – 100 гр

мигдаль неочищений – 150 гр

сіль

для глазурі:

білок – 1 шт

цукрова пудра – 20 гр

мигдальне борошно – 20 гр

мигдаль неочищений – 70 гр

Приготування:

У теплому молоці розвести дріжджі, додати 100 г борошна, ретельно перемішати. Накрити рушником, зилишити в теплі на годину. Коли збільшиться в об'ємі, додати 150 мл теплого молока, 100 г просіяного борошна, ретельно перемішати, поставити в тепле місце на 1 годину.

Решту борошна висипати гіркою на стіл, зробити поглиблення в центрі, влити розтоплене вершкове масло (тільки 200 г) і вершки. Додати жовтки і яйця, цукор, ванільний цукор і сіль. Ретельно вимішати тісто руками до еластичності, приблизно 20 хвилин. Якщо тісто вийде дуже крутим, додати трохи теплої води, щоб воно вийшло м'яким і легко відставало від рук.

Додати в тісто подрібнений в блендері мигдаль, ще раз добре вимісити, щоб горіхи розподілилися рівномірно. Круглі форми змастити вершковим маслом, заповнити тістом форми до половини, накрийте рушником, залишити в теплому місці на 2 години.

Для глазурі збити білок одного яйця, але не до піни. Додати мигдалеве борошно, акуратно перемішати, вилити на тісто паски і посипати подрібненим мигдалем. Випікати у розігрітій до 220°С духовці 10 хвилин, зменшити температуру до 170°С і випікайте ще 30-35 хвилин, поки скоринка не стане коричневою.

Зараз ви читаєте новину «Три рецепти паски, які варто випробувати до Великодня». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі