понеділок, 04 вересня 2023 15:53

Малинове вино в домашніх умовах: який сорт ягід ідеальний

Малинове вино в домашніх умовах: який сорт ягід ідеальний
Малинове вино можна приготувати в домашніх умовах Фото: shuba

Щоб приготувати вино з малини, знадобиться солодкий сорт ягід. Він має бути здатний викликати природне бродіння.

Рецепт малинового вина в домашніх умовах простий. Пропорції ягід та цукру складені на невелику порцію. Ароматне домашнє вино без дріжджів можна приготувати для проби і збільшення асортименту в домашньому винному погребі, пише filizhankakavu.

Посуд для приготування беремо такий, щоб помістилися ягоди, цукор, вода, і ще залишилося вільне місце для бродіння вина.

Інгредієнти для домашнього малинового вина без дріжджів

малина свіжа – 2 кг;

цукор-пісок – 700 г;

вода – 2 л.

Рецепт вина з малини в домашніх умовах з додаванням води

У домашніх умовах простіше всього робити вино своїми руками з додаванням води.

Тут важливо дотримати правила, щоб малина була пом'ята, стигла і без цвілі, краще своя домашня ягода, куплена на ринку або зібрана в лісі.

Малину перебираємо від листочків і сміття. Ягоди перекладаємо в чистий посуд. Свіжу малину не миємо, інакше змиємо з ягід дикі дріжджі, необхідні для природного бродіння домашнього вина.

Малину перетираємо дерев'яною ложкою. Перетерту малину залишаємо. Готуємо сироп з цукром.

Змішуємо цукровий пісок з водою і варимо сироп протягом 5 хв з моменту закипання на середньому вогні, як для варіння варення або компоту. Знімаємо з плити, охолодити.

Після цього перекладаємо ягідне пюре в скляний посуд або скляну 3-літрову банку, заливаємо малину остиглим цукровим сиропом.

На банку з малиною одягаємо зверху кришку з водяним затвором або гумову рукавичку. Ми залишаємо малинове вино в теплі для бродіння приблизно на два тижні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як приготувати напій "Живчик" вдома: покроковий рецепт

Після завершення бродіння проціджуємо вино з малини через марлю в чисту банку, не зачіпаючи осад. Закриваємо банку з вином щільною кришкою. Ставимо в прохолодне місце приблизно на тиждень.

Потім знову знімаємо вино з осаду, проціджуємо, розливаємо по пляшках. Зберігаємо в погребі разом з заготовками.

Готове малинове вино, приготоване своїми руками має яскравий колір, приємний аромат, десертний смак, воно виходить напівсолодке.

Є кілька способів, як утилізувати недозрілі і побиті плоди. У когось є можливість зібрати їх у мішки та відвезти тваринам. Господині займуться випічкою та консервацією. Це краще робити робити якнайшвидше, поки яблука ще свіжі.

Зараз ви читаєте новину «Малинове вино в домашніх умовах: який сорт ягід ідеальний». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі