понеділок, 20 березня 2017 16:40

8 барвників, які треба запасти для крашанок до Великодня

Крашанки на Великдень можна фарбувати природними матеріалами. Вони не будуть облазити та нашкодять дітям, якщо випадково потягнуть фарбоване яйце до рота. Якими овочами, ягодами приправами треба запастися до свят, розповідає claudia.pl.

Автор: claudia.pl
  На крашанки готують натуральні барвники
На крашанки готують натуральні барвники

Природні кольори великоднім крашанкам забезпечать:

Жовтий - куркума, каррі

рожевий - буряк

блакитний - червона капуста

зелений - шпинат

коричневий - цибулиння

фіолетовий - ягоди чорниці

помаранчевий - сік з моркви, гарбуз

золотий - лушпиння грецького горіха з цибулинням (цибулиння більше, ніж горіха)

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Великодні букети роблять з жовтих нарцисів

Барвник порізати на дрібні шматки і залити літром води. Рідина має покрити барвник. Залишити на добу.

Через добу поварити розчин 20-30 хвилин. Тоді додати 3 ложки оцту, 3 ложки солі. Вимішати та процідити.

Перед тим, як фарбувати, яйця треба замочити в соленій воді, щоб не лопали та зварити, поки не стануть крутими. Опустити яйця в посудину з барвником.

Від того, як довго яйце буде занурене у барвник, залежить інтенсивність кольору. Також краще брати яйця зі світлішою шкаралупою - колір буде більш насиченим.

Пофарбоване яйце слід дістати металевою ложкою, витерти акуратно рушником з паперу та залишити, поки не висохне. Щоб крашанки гарно блищали, можна натерти їх шматком сала, маслом, маргарином або олією.

Зараз ви читаєте новину «8 барвників, які треба запасти для крашанок до Великодня». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі