четвер, 17 жовтня 2024 09:33

Таку фритату їдять школярі: приготуйте вдома омлет по-італійськи за рецептом Євгена Клопотенка

Таку фритату їдять школярі: приготуйте вдома омлет по-італійськи за рецептом Євгена Клопотенка
Омлет по-італійськи. Фритата з сиром зі збірника рецептур для шкільного харчування від Євгена Клопотенка Фото: klopotenko.com

Пухка фритата - це італійський омлет із начинкою, котрий урізноманітнить ваші сніданки з яєць.

Готується така страва дуже швидко та просто, потрібно лише змішати інгредієнти та запекти все разом. Ідеальний варіант для зайнятих ранків, коли на приготування сніданку є мінімум часу. Тим паче, як і французький омлет з сиром, фритата потребує мінімуму базових інгредієнтів, який запропонував приготувати шеф-кухар Євген Клопотенко.

Ця страва увійшла до нового збірника шкільного харчування. Пропонуємо приготувати її вдома.

Начинки для фритати

Цей омлет по-італійськи може мати чимало варіацій, адже в начинку кладуть і овочі, і мʼясо - будь-що до вашого смаку. Цей рецепт досить простий, адже в начинці лише сир. Якщо ж у вас є бажання спробувати більш поживний варіант цієї страви, ви можете приготувати її з овочами: гарно смакуватимуть томати чері чи овочеве асорті.

Інгредієнти

8 яєць

185 мл молока

30 г борошна

70 г сиру

⅓ ч.л. солі

½ ст.л. олії

свіжа петрушка чи інша зелень

Як приготувати

У чималій мисці віничком чи блендером з насадкою віничок збийте 8 яєць, 185 мл молока та дрібку солі до однорідної маси.

Поступово всипте 30 г просіяного борошна та 70 г натертого на крупну тертку сиру. Не припиняйте збивати, щоб у масі не утворилися грудочки.

Розігрійте духовку до 180 градусів, змастіть форму для запікання половиною столової ложки олії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Фарширована картопля у "жакеті": спробуйте вдома повторити нову страву шкільних їдалень

Вилийте яєчну суміш у форму, щоб висота страви була 2-2,5 см. Відправляйте фритату запікатися в розігріту духовку впродовж 15-20 хв.

Подавайте фритату з дрібно нарізаною свіжою зеленню.

Існує певне упередження, що діти не люблять броколі. Але все залежить від правильного рецепта.

Для приготування запіканки можна використовувати свіжу або заморожену броколі. Свіжу броколі потрібно добре промити й розділити на суцвіття. Якщо використовуєте заморожену, можна попередньо її не розморожувати. Для м'якості броколі можна попередньо бланшувати.

Зараз ви читаєте новину «Таку фритату їдять школярі: приготуйте вдома омлет по-італійськи за рецептом Євгена Клопотенка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі