четвер, 17 жовтня 2024 08:11

Хитрість, яка допоможе зварити буряк за 30 хв.

Хитрість, яка допоможе зварити буряк за 30 хв.
Лайфхак з цукром, який зекономить час варіння столового буряку Фото: pinterest

Приготування буряка восени або взимку для багатьох стає випробуванням. Чим більші і старші плоди, тим довше вони варяться.

На цей процес йде понад годину. Але є один лайфхак, як зробити це за 30 хвилин. Завдяки цьому способу ви заощадите багато електроенергії або газу, пише przyślijprzepis.pl.

Так ось, цукор допоможе бурякам швидше розм'якшитися та покращити його смак. На 1 кг буряка використовуйте 1 столову ложку цукру.

Спосіб приготування

Помийте буряк губкою, не тріть його, інакше можна пошкодити шкірку. Покладіть у каструлю, додайте цукор і залийте окропом. Вода, що кипить, повинна покривати буряк мінімум на 2-3 см.

Варіть буряки на великому пальнику 30 хв. на слабкому вогні. При необхідності долийте гарячу воду в каструлю.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як правильно зварити буряк, щоб не втратив колір та соковитість

Через 30 хв. злийте воду з буряків і помістіть в другу каструлю з крижаною водою і кубиками льоду. Нехай вони полежать у цій воді 15 хвилин.

За цей час за рахунок термічного шоку овоч розм'якшиться для подальшого приготування.

Після цього часу процідіть, очистіть буряк і використовуйте його на свій розсуд.

Буряк – це дуже корисний овоч, з якого можна приготувати безліч неймовірних страв. Не всім подобається його смак, а тому дехто не включає цей коренеплід у свій раціон.

Але є дуже легкий спосіб, який допоможе вирішити цю проблему. Буряк можна не лише відварювати, а й запікати в духовці. Саме запікання буряка в духовці зберігає корисні властивості овоча і додає йому кращого та насиченішого смаку., Gazeta.ua зібрала поради, як запекти буряк у фользі або рукаві.

Зараз ви читаєте новину «Хитрість, яка допоможе зварити буряк за 30 хв.». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі