неділя, 26 травня 2013 18:51

Свіжа полуниця найкраще смакує із сметаною або морозивом
5

Фото: Фото: Ольга Швед

Львів'янка Юлія Денисенко у сезон полуниці готує легкі і прості рецепти із полуницею. Деякі знайшла в інтернеті, інші вигадала сама, змішуючи різні інгредієнти. Розповідає про три улюблені рецепти приготування десертів із полуницею.

"Найпростіший - сметанка із полуничкою. Ягоди почистіть, вимийте і обсушіть. Полийте соком половинки лимона. Хай постоять півгодини-годинку у холодильнику. 200 грам жирної сметани збийте із цукром блендером. Полуницю розрізати на 4-6 частинок. Я викладаю її гіркою у бокали для коктейлів "мартіні" чи "маргарита". Так виглядає дуже вишукано, гості не натішаться. Зверху полити солодкою сметаною. Можна просто залити, а можна фігурним шприцом. Вийде гарніше. Бокали прикрасити кружальцем лимону та цілою полуничкою", - розповідає Юлія.

Для другого рецепту "літнього" подрібнює 200 грам пісочного печива у блендері, або дрібно нарізає ножем. Йогурт без фруктового наповнювача міксером збиває із 300 грамами полуниці. У креманку викладає крихти печива, потім шар йогурту із ягодами. Прикрашає зверху нарізаними пластинками полуниці та зеленою м'ятою. Посипає все цукровою пудрою.

Третій рецепт полуничного шербету Юлія знайшла в інтернеті. Кілограм полуниці кладе в марлю, відтискає сік. Це можна зробити за допомогою соковитискача. Виливає сік у каструлю. Додає півлітра кип'яченої води, 200 грам цукру. Доводить до кипіння на слабкому вогні, варить ще 1-2 хвилини. Охолоджує і подає зі шматочками льоду. Бокали прикрашає цілими свіжими полуницями.

Зараз ви читаєте новину «Свіжа полуниця найкраще смакує із сметаною або морозивом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі