понеділок, 01 квітня 2013 07:45

Шоколадне фондю замовляють на романтичну вечерю

"Хотіла друзів на день народження здивувати чимось цікавим. Вирішила замовити фондю. Кинулась шукати в Полтаві, мало часу було, й не знайшла. Товариш із Харкова приїхав, каже, там скуштувати можна в кожному другому кафе. Страва дуже популярна. Часто замовляють компанії студентів. Не вірю, що ніде по області його не готують".

Олена Мацюк, 34 роки, Полтава.

Обдзвонюємо 70 кафе, барів та ресторанів по області. Справжнє сирне фондю у Полтаві готують лише в ресторані "Апельсин" на вул. Калініна, 11.

— Замовляють часто. Багато хто купує з цікавості, бо ніколи такого не їли. Дехто навіть не знає, що існує така страва, — каже 27-річна Олена Петрівська з "Апельсину". — Сирне фондю робимо з різних сортів твердого сиру. Беремо 150 грамів суміші. Найчастіше використовуємо сири грюєр та ементаль. Розтоплюємо їх у горщику. Тоді в розплавлену суміш умочають сухарики з білого та чорного хліба. Їх нанизують на дерев'яні палички. Треба злегка помішувати, щоб страва лишалась однорідною. Горщик постійно підігрівається знизу невеличким полум'ям. У м'ясне фондю, крім сиру, додаємо м'ясо курки, яловичину та свинину. Однієї порції вистачає на двох.

У кафе "Домінік" на вул. Жовтневій, 21, у центрі Полтави, готують шоколадне фондю. Його замовляють на романтичну вечерю.

— Можна зробити з чорного або білого шоколаду, — каже 21-річний Олександр із кафе "Домінік". — Плитку вагою 150 грамів треба розтопити. У суміш умочують шматочки фруктів. Це може бути хоч яблуко, хоч полуниця. Для смаку додаємо трішки коньяку або лікеру.

Без алкоголю страва коштує 47 гривень. З коньяком — 62, з лікером — 72 грн.

У Кременчуці сирне фондю готують у ресторані "Сказка". Пропонують на додачу м'ясо. Замовляють рідко, бо не знають, що є така страва. Коштує 60 грн.

Зараз ви читаєте новину «Шоколадне фондю замовляють на романтичну вечерю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі