середа, 08 серпня 2012 13:05

Салат з огірком і медом ідеально смакує до коньяку

 

Шеф-кухар столичного ресторану  "La Paella" іспанець за походженням Фернандо Мельчор, 49 років, знає 1500 рецептів страв. Каже, що може приготувати що завгодно з будь-якого набору продуктів.

Коли він приходить в гості до друзів, відчиняє холодильник і одразу готує. Будь-який інгредієнт, переконє кухар, можна замінити на інший.

"Якось у друга в холодильнику нічого окрім меду і огірків не виявилося. Взяв огірок. Очистив його від шкірочки. Тонким ножем, що називається кухарською голкою, вичистив із середини, так, щоб потім можна було його начинити. Залишив тільки два кружечки, якими потім буду закривати огірок. Насіння огірка накришив, змішав із столовою ложкою меду. Тільки треба брати рідкий, який ще не зацукорився. Роздавив дві мигдалини. Перемішав і начинив огірок. Приніс другові, той був вражений. Уплітав за дві щоки. Потім просив добавки".

Поєднання огірка з медом надасть особливого смаку багатьом закускам. На наше прохання Фернандо поділився ще одним рецептом літнього салату. Взяв яблуко, очистив його, порізав кружальцями. Намастив сиром мацарелла. Нарізав кружальцями свіжі помідори, огірки. Поклав на змащене яблуко спочатку помідор, потім три кільця огірків. Полив все медом із дробленим мигдалем. Нанизав на високу дерев'яну шпажку кружальце свіжої моркви і маслину. Наштрикнув його на яблуко із помідором і огірками. Подав на стіл.

"Такий салат найкраще смакує до коньяку. Бо елітний коньяк не закушують лимоном, або шоколадом. Від них лишається присмак у роті. А от свіжі овочі, фрукти перебивають гіркоту і не заважають насолоджуватися напоєм", - каже кухар.

Зараз ви читаєте новину «Салат з огірком і медом ідеально смакує до коньяку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі