середа, 21 лютого 2024 09:15

Повітряні, солодкі і текстурні: як приготувати млинці з маком

Повітряні, солодкі і текстурні: як приготувати млинці з маком
Масниця: приготуйте ідеальні млинці з маком Фото: shuba

Тонкі макові млинці можуть бути чудовим варіантом для сніданку, десерту після обіду чи вечері. Тим більше, наближається Масниця. А це гарний привід побалувати себе і рідних смачними млинцями з маком.

Найважливіше зробити млинці красивими й тонкими, щоб вони були такими делікатними, як і належить, пише shuba.

З цим рецептом ви отримаєте все, чого бажаєте від ідеальних млинців. Вони виходять легкі та повітряні, солодкі та текстурні завдяки зернам маку. Вони дуже прості у приготуванні, смачні та універсальні.

Інгредієнти

Борошно пшеничне - 200 г

Яйця курячі - 4 шт.

Цукор - 4 ст. л.

Молоко 2,5% - 500 мл

Крохмаль - 2 ст. л.

Мак - 3 ст. л.

Окріп - 250 мл

Сіль - 3 г

Як приготувати

В глибоку миску вбийте яйця, додайте цукор, сіль і перемішайте вінчиком до повного розчинення цукру.

Налийте соняшникову олію без запаху, молоко і знову перемішайте. До цієї маси додайте крохмаль, борошно і перемішайте до однорідності.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Масниця-2024: п'ять найкращих рецептів приготування тонких млинців

Додайте мак і налийте окріп і ретельно перемішайте вінчиком до однорідної маси. Дайте тісту постояти 15 хвилин.

Смажте млинці на змащеній олією сковороді на середньому вогні. Налийте тісто і розподіліть по всій сковороді. Коли краї млинця підрум'яняться, переверніть на другий бік і смажте ще 30 секунд.

Посмажте всі млинці і подавайте їх з джемом, медом або сметаною.

Коли готуєте тонкі млинці, як на налисники, варто спробувати додати ще два інгредієнти до тіста.

Вони стануть набагато апетитнішими і матимуть приємний смак. особливо за цим рецептом приготуйте млинці для начинки з червоної риби та вершкового сиру.

Зараз ви читаєте новину «Повітряні, солодкі і текстурні: як приготувати млинці з маком». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі