неділя, 10 березня 2024 08:38

Масниця-2024: п'ять найкращих рецептів приготування тонких млинців
6

Основою приготування тонких млинців може бути не лише молоко чи вода.

Автор: pinterest
 

Вони вийдуть ідеальними, якщо тісто замісите на сироватці, окропі чи кефірі. Але треба знати тонкощі приготування. Про них розкаже Gazeta.ua.

Обов'язково спробуйте. Адже наближається Масниця, коли крім вареників українці масово готують млинці з усілякими начинками.

Як приготувати млинці на Масницю: п'ять рецептів

Млинці на сироватці

Автор: pinterest
  Млинці на сироватці
Млинці на сироватці

Інгредієнти

Сироватка - 500 мл

Борошно - 250 г

Яця - 3 шт.

Цукор - 1 ст. л.

Сіль - дрібка

Соняшникова олія - 2 ст. л.

Як приготувати

Розбийте в мисці 3 яйця, додайте 1 ст. л. цукру, дрібку солі і злегка перемішайте яйця вінчиком. Сильно збивати їх не потрібно.

Додайте до яєчної суміші 500 мл молочної сироватки і перемішайте вінчиком до однорідної консистенції.

Додайте частинами до миски попередньо просіяні 250 г борошна, щоб не утворились грудочки. Перемішайте млинцеве тісто до однорідності.

Додайте 2 ст. л. соняшникової олії і ще раз добре перемішайте тісто. Олія у складі млинців дозволить обсмажувати їх на пательні без жиру і зробить більш м'якими. Обсмажте млинці на середньому вогні на пательні з антипригарним покриттям протягом 1-2 хвилин з кожного боку – поки млинці не стануть легкого золотавого кольору.

Млинці на молоці

Автор: pinterest
  Млинці на молоці
Млинці на молоці

Інгредієнти

Борошно - 170 г

Молоко - 500 мл

Яйце - 1 шт.

Рослинна олія - 2 ст. л.

Цукор - 2 ст. л.

Сіль - 0,5 ч. л.

Як приготувати

Всі необхідні інгредієнти мають бути кімнатної температури, тому краще підготувати їх заздалегідь.

У молоко додати дрібку солі, цукор та олію. Додати куряче яйце. Ретельно збити всі ці складові до однорідності (можна скористатися міксером).

Потім ввести просіяне борошно. Знову все ретельно перемішати, щоб у тесті не було грудочок. У результаті має вийти рідке за консистенцією тісто.

Добре розігріти сковороду, трохи змастити олією. Влити ополоник тіста, рівномірно розподілити його по поверхні, трохи прокручуючи круговими рухами.

Обсмажувати млинець доти, поки він не перестане бути липким. Потім перевернути його на інший бік й пекти до зарум'янення та хрустких країв.

За бажанням, знятий зі сковороди гарячий млинець можна змастити шматком охолодженого вершкового масла.

Млинці на кефірі

Автор: pinterest
  Млинці на кефірі
Млинці на кефірі

Інгредієнти

Борошно пшеничне - 2 ст.

Кефір (або кисле молоко) - 1,5 ст.

Молоко (можна воду) - 0,5 ст. (+ ще близько 1/3 ст.)

Яйце куряче - 2 шт.

Цукор - 0,5 ст.

Сода (без гірки) - 1 ч. л.

Сіль - 1/4 ч. Л.

Олія - 3 ст. л.

Як приготувати

Збити яйця з цукром (його кількість можна регулювати, залежно від того, якою буде начинка). Влити кефір, посолити та перемішати.

Поступово всипати борошно, заздалегідь просіяне з содою, і добре перемішувати тісто, щоб не було грудочок. Потім влити у тісто молоко або воду, ще раз усе перемішати.

Накрити тісто серветкою і дати постояти за кімнатної температури 20-30 хвилин.

Як мине вказаний час, тісто знову стане густим. Долити поволі ще трохи води або молока, щоб воно стало за консистенцією, як рідка сметана. Знадобиться близько 1/3 склянки води або молока. Додати олію, добре перемішати.

Сковороду змастити невеликою кількістю олії та добре розігріти. Випікати млинці спочатку з одного боку до золотистого кольору. А потім з іншого. Більше змащувати сковороду олією не потрібно.

Млинці на дріжджах

Автор: pinterest
  Млинці на дріжджах
Млинці на дріжджах

Інгредієнти

Борошно - 1,5 ст.

Дріжджі сухі - 0,5 ст. л.

Молоко - 0,5 л

Яйця - 2 шт.

Крупа манна - 1/4 ст.

Цукор - 1,5 ст. л.

Сіль - 0,5 ч. л.

Олія - 1/4 ст.

Як приготувати

У 350 мл теплого молока додати цукор, дріжджі й перемішати. Всипати борошно та манну крупу. Перемішати все до однорідного стану, після чого накрити миску рушником і покласти в тепле місце на 2 години.

Як мине вказаний час, тісто має добре збільшитися в розмірі. Потім додати по одному яйця, після кожного добре збиваючи тісто вінчиком або міксером.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тонкі млинці стануть смачнішими: додайте ці два інгредієнти в тісто

Влити решту молока (його слід кип'ятити в мікрохвильовці і додавати гарячим). Усе перемішати й додати олію. Далі слід самостійно відрегулювати густоту тіста – чим густішим воно буде, тим товстіші вийдуть млинці. Тісто можна розбавити як молоком, так і водою.

Готове тісто залишити для підйому ще на 30 хвилин. Випікати млинці на змащеній олією розпеченій сковороді.

Млинчики зі згущеного молока на окропі

Автор: pinterest
  Млинці на окропі
Млинці на окропі

Інгредієнти

Борошно пшеничне - 2 ст.

Молоко згущене - 1 банка

Вода (окріп) - 2 банки з-під згущеного молока

Яйце куряче - 2 шт.

Масло вершкове (розтоплене) - 1 ст. л.

Сіль - дрібка.

Як приготувати

Насамперед потрібно заздалегідь закип'ятити воду.

Влити у ємність згущене молоко. Додати яйця та розмішати (можна міксером).

У банку з-під згущеного молока налити окріп. Потім обережно вилити його в тісто, помішуючи на повільній швидкості.

Просіяти в тісто борошно, розмішати. Додати розтоплене вершкове масло, розмішати.

І наостанок додати в тісто другу банку окропу, розмішати. Тісто виходить рідким та у бульбашках.

Сковороду змастити трохи олією й випікати млинці до золотистого забарвлення з обох боків. Млинці можна наповнити будь-якою солодкою начинкою.

Готувати тонкі млинці дуже просто. Але чомусь вони не завжди вдаються ідеальними. Або взагалі не вдаються.

Важливо дотримуватись пропорцій, хоча багато господинь це роблять "на око". Gazeta.ua підготувала кілька дієвих прийомів, як приготувати відмінні млинці, які з'їдять миттєво.

Зараз ви читаєте новину «Масниця-2024: п'ять найкращих рецептів приготування тонких млинців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі