четвер, 26 жовтня 2023 13:38

Не треба вигадувати зайвого: в якому посуді найкраще квасити капусту

Не треба вигадувати зайвого: в якому посуді найкраще квасити капусту
Назвали найкращий посуд для соління капусти Фото: pinterest

Досвідчені господині радять не вигадувати і квасити капусту у скляній ємності. Зазвичай, беруть трилітрові банки.

Можна солити в дерев'яних діжках, емальованому посуді, але скляна банка набагато доступніша, пише filizhankakavu.

Не можна квасити овоч в алюмінієвій і пластиковій тарі, а також у металевому емальованому посуді зі сколами.

Секрети квашення капусти

Добре розминайте нарізані овочі. Чим більше буде соку, тим смачніше.

Щоб страва не скисла завчасно, покладіть в банку осикову гілочку.

Якщо додаєте моркву, то не треба перетирати її занадто дрібно.

Для ущільнення використовуйте товкачку для картоплі.

Не перестарайтеся зі спеціями. Перець горошком, лавровий лист повинні лише підкреслювати смак основного овочу, але не перебивати його.

Після утрамбування шинкування в банку або іншу ємність проткніть її спицею. Так страва краще просолиться, а також в ньому не будуть накопичуватися гази.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Шість помилок, яких припускаються при квашенні капусти

Щоб качан став цукристішим, залиште його полежати в холоді на 1,5 – 2 тижні після збирання.

Не шаткують зелені, підгнилі або пошкоджені листя.

Оптимальне співвідношення солі і овочу: 2% від загальної маси шинкування.

Ємність з заготівлею ставте в миску, щоб сік бродіння не проливати на стіл.

Використовуйте для приготування тільки звичайну кухонну сіль.

Листопад – це дуже вдалий час для приготування квашеної капусти.

У цей місяць дозрівають найбільш смачні пізньостиглі сорти. В листопаді повсюдно починаються заморозки. А найсоковитіша і найхрусткіша квашена капуста саме після морозу

Найбільш вдалим часом для того, щоб солити капусту в листопаді за місячним календарем, вважаються ті дні, коли місяць приростає. В листопаді це числа з 16 по 29.

Зараз ви читаєте новину «Не треба вигадувати зайвого: в якому посуді найкраще квасити капусту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі