середа, 13 грудня 2023 10:59

Не пригорить і збереже соковитість м'яса: три найкращі рецепти кляру для відбивних

Не пригорить і збереже соковитість м'яса: три найкращі рецепти кляру для відбивних
Кляр для відбивних: три найкращі рецепти Фото: pinterest

Відбивні завжди готують у клярі. Кожна господиня знає, що така страва буде соковитою і не пригоратиме на сковороді.

Рецепти кляру можуть бути різними – від класичного до кляру зі всілякими добавками.

Для курячих відбивних використовуйте рідкий кляр, для відбивної зі свинини чи телятини кляр можна робити густішим, пише tsn.

Є різні варіанти його приготування. Розкажемо про три найсмачніших.

Класичний кляр:

пшеничне борошно – 1/2 склянки,

яйця – 2 шт.,

вода – 1/2 склянки,

сіль, чорний перець – за смаком.

Яйця збити, додати воду, борошно, спеції і перемішати до однорідності.

Кляр для відбивних з майонезом:

майонез – 100 г,

яйце куряче – 2 шт.,

борошно пшеничне – 100 г,

сіль і спеції – за смаком.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Три фантастичні страви, які притягнуть удачу у Рік Дракона

Перемішати яйця з майонезом виделкою, додати борошно. Посолити та поперчити до смаку. Збити суміш блендером.

Кляр на газованій воді для відбивних:

яйце – 1 шт. і 1 жовток,

борошно – 3-4 ст. л.,

сильно газована вода – 50-70 мл,

розпушувач – 1/2 ч. л.,

мелена солодка паприка – 1/2 ч. л.,

сіль і свіжомелений чорний перець – за смаком.

Змішайте борошно з розпушувачем, паприкою, сіллю та перцем. Окремо змішайте яйце із жовтком. Додайте борошно.

Поступово додайте в тісто газовану воду. Одразу ж опускайте відбивні у кляр і смажте.

Багато хто ідеальною стравою на сніданок вважають яєшню або омлет. Ці страви смачні і головне готуються швидко.

Їх можна вживати не тільки як самостійну страву, а й додавати як начинку у сендвічі, лаваш. Щоб ще більше урізноманітнити, можна додавати різні рідкі компоненти, які порадують ваші смакові рецептори.

Зараз ви читаєте новину «Не пригорить і збереже соковитість м'яса: три найкращі рецепти кляру для відбивних». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі