Курячі шашлики готуються швидко і легко. Для них не треба розводити багаття. Потрібна лише сковорода та шпажки. М'ясо печеться з кабачками. Їх ріжуть тонкими пластинами і скручують в рулети.
Інгредієнти:
500 г курячого філе
1-2 шт. молодих кабачків
олія для смаження
маринад:
1 ст. л. олії
1 ст. л. соєвого соусу
1 ч. л. яблучного оцту (або лимонного соку)
1 зубчик часнику
0,5 ч. л. меду
спеції за смаком (у мене - чебрець, орегано і чорний кунжут)
Приготування:
Куряче філе порізати середніми шматочками. Додати всі компоненти маринаду.
Добре перемішати, залишити маринуватися на 2 години в холодильнику.
Кабачок порізати на тонкі довгі стрічки по всій довжині.
Посолити, залишити на 10 хвилин. На шпажку нанизати пластинки кабачка, згорнуті рулетиками, по черзі з курячим філе.
На сковороді нагріти олію. Викласти кілька шпаг, смажити на середньому вогні 4-5 хвилин.
Перевернути, смажити ще приблизно 4-5 хвилин.
Так як шматочки філе невеликі, та ще й промариновані, то готуються вони дуже швидко.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Курячі нагетси подають з майонезно- гірчичним соусом
Подавати відразу ж, поки гарячі, можна доповнити соусом зі сметани та зубчика часнику.
Коментарі