Солодкі і ароматні апельсини добре гармонують із ніжним і трохи сухуватим курячим м'ясом. Запашний фруктовий сік просочує курку, збагачуючи її смак і аромат. Пропонуємо вам спробувати незвичайний варіант курячих ніжок.
Інгредієнти:
- курячі ніжки - 6 шт.
- картопля - 600 г
- апельсини - 2 шт.
- мед - 1 ст.л.
- зерниста гірчиця - 1 ст.л.
- сіль, перець - за смаком
- оливкова олія - за смаком
- зелений базилік - за бажанням
Приготування:
Вичавіть сік з одного апельсина, змішайте з медом, сіллю, перцем і гірчицею. Натріть сумішшю курячі ніжки і дайте постояти мінімум півгодини.
Картоплю за бажанням почистіть, наріжте великими часточками, змастіть оливковою олією. Посоліть, поперчіть і перемішайте.
Деко змастіть маслом, викладіть курячі ніжки і картоплю. Зверху розкладіть нарізаний тонкими кружальцями апельсин і листя базиліка, якщо він використовується.
Накрийте фольгою і запікайте півгодини при температурі 180 градусів. Потім зніміть фольгу і доведіть страву до готовності.
Коментарі