вівторок, 22 липня 2014 19:00

Курячі ніжки запікають з апельсинами і картоплею

Солодкі і ароматні апельсини добре гармонують із ніжним і трохи сухуватим курячим м'ясом. Запашний фруктовий сік просочує курку, збагачуючи її смак і аромат. Пропонуємо вам спробувати незвичайний варіант курячих ніжок.

 

Інгредієнти:

- курячі ніжки - 6 шт.

- картопля - 600 г

- апельсини - 2 шт.

- мед - 1 ст.л.

- зерниста гірчиця - 1 ст.л.

- сіль, перець - за смаком

- оливкова олія - за смаком

- зелений базилік - за бажанням

Приготування:

Вичавіть сік з одного апельсина, змішайте з медом, сіллю, перцем і гірчицею. Натріть сумішшю курячі ніжки і дайте постояти мінімум півгодини.

Картоплю за бажанням почистіть, наріжте великими часточками, змастіть оливковою олією. Посоліть, поперчіть і перемішайте.

Деко змастіть маслом, викладіть курячі ніжки і картоплю. Зверху розкладіть нарізаний тонкими кружальцями апельсин і листя базиліка, якщо він використовується.

Накрийте фольгою і запікайте півгодини при температурі 180 градусів. Потім зніміть фольгу і доведіть страву до готовності.

Зараз ви читаєте новину «Курячі ніжки запікають з апельсинами і картоплею». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі