вівторок, 08 листопада 2016 11:18

Курячі стегна по-іспанськи маринують після смаження

Ескабече - це іспанський спосіб приготування, коли продукти маринують не до, а після швидкої теплової обробки. Найкраще з ним готувати птицю та рибу. Курку смажать з селерою та перцем чилі. Для аромату додають чебрець та чорнослив, а для пікантного смаку - біле вино та курагу.

Автор: vk.com/valioclub
 

Інгредієнти:

Курячі стегенця - 1 кг

Цибуля - 1 шт.

Морква - 2 шт.

Селера - 2 шт

Перчик чилі - 1 шт.

Часник - 2-3 зубчики

Чебрець - 2-3 гілочки

Курага - 10 шт.

Чорнослив - 10 шт.

Оливкова олія - 2 ​​ст. л

Лавровий лист - 2 шт.

Бульйон овочевий - 1 1/2 склянки

Вино біле - 1 склянка

Винний оцет - 1/2 склянки

Сіль і перець за смаком

Приготування:

Овочі очистіть і помийте. Цибулю, селеру, чилі і часник дрібно наріжте. Моркву натріть на тертці.

Розігрійте сковороду і влийте в неї оливкову олію. Курячі стегенця, промиті і обсушені, викладіть на сковороду шкірою вниз і смажте майже до готовності. Вони повинні стати коричневими. Переверніть і смажте ще 3-4 хвилини. Потім перекладіть в сотейник і накрийте кришкою.

Обсмажте часник і тоді додайте цибулю, селеру і моркву. Смажте 10 хвилин, коли овочі будуть майже готові. Додайте трохи винного оцту.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Курячу грудку запікають у сметані з лимонною цедрою

Покладіть до овочів чебрець, лавровий лист, чорнослив і курагу. Ретельно все перемішайте і збільште вогонь.

Влийте вино і готуйте, поки алкоголь не випарується. Слідом влийте оцет, а ще через 5-7 хвилин овочевий бульйон. Доведіть все до кипіння, зменшіть вогонь і готуйте ще 10 хвилин.

Поверніть в маринад обсмажені шматочки курячих стегенець, щоб він їх повністю покрив. Доведіть страву до кипіння, накрийте кришкою і зніміть з вогню.

Подавайте страву, коли вона охолоне до кімнатної температури, а страва просочиться ароматами овочів і чебрецю.

Зараз ви читаєте новину «Курячі стегна по-іспанськи маринують після смаження». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі