середа, 08 лютого 2012 18:06

Коропа фарширують сумішшю горіхів: чим їх більше, тим смачніше
5

Фото: фото: vkusnoe.info

"Рецепт приготування коропа з горіхами мені розповіла одна стара єврейка. Риба виходить фантастично смачною. Всі, хто куштував, у захваті , – розповіла переяславчанка Ніна Оробець.

Пані Ніна бере великого жирного коропа і очищає його від луски. Потім робить надріз під головою і виймає всі нутрощі.

"Животика розрізати не потрібно. Рибу просолюю зсередини і зовні і кладу на ніч у холодильник".

Наступного дня зранку жінка бере різні види горіхів: волоські, ліщину, кеш'ю, арахіс і дрібненько їх січе. Горіхів треба не менше склянки. В залежності від розмірів риби можна і більше. Якщо взяти тільки один вид гріхів, короп буде не такий смачний. Чим більше різновидностей горіхів, тим кращий результат.

Горіхи жінка перчить. Додає трохи цукру та паприки.

"Коропа запихаю сумішшю горіхів, зашиваю ниткою надріз і ставлю в розігріту до 250 градусів духовку. Причому не кладу на деко, а ставлю на животик, підпираючи зубочистками : по дві спереду, посередині та позаду.

Конструкція має протриматися, поки не зготується риба -- 20-30 хвилин. Готовність перевіряється бабусиним методом-проколом зубочистки. Під час приготування риби, поливаю її періодично рясним риб'ячим жиром", – поділилася пані Ніна.

Якщо помазати рибу майонезом, то шкірка після запікання хрумтітиме.

Фаршированого коропа можна їсти як теплого, так і холодного. Кому як смакує.

Зараз ви читаєте новину «Коропа фарширують сумішшю горіхів: чим їх більше, тим смачніше». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі