23-річна киянка Софія Горбатюк готує італійські макарони фарфалле (італ. farfalle - метелик) з фісташками. Таку страву вперше скуштувала у місті Катанія, Італія. Від тоді готує фарфалле за рецептом місцевих жителів.
"Для порції на осіб людей необхідно 200 г очищених фісташок, 400 мл італійського крему "Panna da cucina Brio" або вершків, 300 г макаронів-метеликів, яких ще називають фарфалле, 50 г вершкового масла, сіль", - розповідає про всі інгредієнти дівчина.
Фісташки треба подрібнити: 50 г дуже дрібно, решта має бути більшими частинками.
"Подрібнені фісташки слід підсмажити на вершковому маслі. Вогонь повинен бути маленьким. Смажити 8 хвилин. Потрібно бути обережним, щоб вони не згоріли. Час від часу помішувати", - зазначає вона.
Далі підсмажені фісташки слід остудити.
"Потім до них слід додати крем або вершки. Далі перемішати та додати сіль за смаком", - додає Софія.
Потім господиня варить фарфалле. Готові метелики кладе у тарілки, зверху змащує кремом та посипає подрібненими фісташками. Перед вживанням радить все змішати у тарілці.
Коментарі