неділя, 16 вересня 2007 11:42

Італійців закликали на знак протесту день не їсти макарони

Асоціації споживачів Італії звернулися до громадян із закликом відмовитися від макаронних виробів на один день, як протест проти недавнього підвищення цін, передає ВВС.

Глава однієї із споживчих асоціацій говорить, що мета страйку полягає в тому, щоб залишити більше макаронів на майбутнє, утримавшись від них на один день. За словами представника одного з крупних виробників, цей "страйк" носить символічний характер і не матиме на ринок серйозного впливу.

За останні два місяці ціни на тверду пшеницю, яка є головним інгредієнтом у виробництві макаронів в Італії, виросли з 0,26 євро за кілограм до 0,45 євро. Італійські супермаркети до кінця року можуть підняти ціни на улюблений продукт італійців на 20%. Споживчі асоціації Італії просять уряд втрутитися, з тим, щоб понизити ціни на улюблену італійцями "пасту".

У свою чергу, віце-президент італійської асоціації виробників борошняних виробів заявив, що будь-хто, хто вирішить підтримати цей страйк, витратить більше на ті продукти, якими він вирішить замінити макарони. "Тарілка макаронів коштує зараз дешевше за одне яблуко", - додав він.

Спагетті, лазанья, феттучіні та інші макаронні вироби є традиційними італійськими блюдами, яких кожен італієць в середньому з"їдає близько 28 кг за рік.

Зараз ви читаєте новину «Італійців закликали на знак протесту день не їсти макарони». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі