- Від них справді худнуть - ми провели експеримент, - підтвердив у Альфредо Вирджілі, мер селища Пречі, що під Перуджею, де було зроблено винахід.
Його автора звуть Умберто Корнеллі. Він є президентом європейського товариства біологічного харчування . Його тальятеллє - довгі пласкі макарони, що, разом зі спагетті, вважаються символом італійської кухні, містять у собі речовину поліглюкозамін, що часто використовується в харчових добавках і призначається для спалювання жиру.
В експерименті брали участь 40 жителів селища у віці від 25 до 70 років. Усі вони скаржилися на зайву вагу.
- На дієту з дієтичних макаронів ми посадили 25 чоловік - правда, 12 зійшли з дистанції на півдорозі, тому що їм набридло одноманітне харчування. Ще 15 продовжували їсти звичайну пасту. Через два місяці ті, хто одержував дієтичні тальятеллє, не тільки скинули по 2,5 кілограми - у них помітно зменшився обсяг талії!, - розповів Вирджілі.
У такий спосіб жителі містечка сподіваються довести, що від макаронів, усупереч загальноприйнятим переконанням, не тільки не товстіють, але і благополучно худнуть, повідомляє РИА "Новости".
Коментарі