Зараз саме час свіжих овочів і просто гріх не додавати їх в ароматну випічку. Пропонуємо вам приготувати французький тарт татен з кисло-солодкою томатної начинкою на хрусткій основі з листкового тіста.
Інгредієнти:
- масло 25 г
- оливкова олія
- маленькі помідори 800 г
- коричневий цукор 1 ст. л.
- червоний винний оцет 1 ст. л.
- нарізані свіжі листя чебрецю і орегано 1 ст. л.
- листкове тісто 375 г
- борошно для розкачування
- сіль, мелений перець за смаком
- зелень для прикраси
Приготування:
Розігріти духовку до 220 ° C. Розтопити вершкове масло з невеликою кількістю оливкової олії в широкій сковороді. Розкласти помідори шкіркою вниз в один шар; готувати на повільному вогні, поки вони не випустять сік.
Вийняти помідори шумівкою і перекласти шкіркою вниз у нероз'ємну форму для випічки діаметром приблизно 23 см. Додати цукор і оцет в сковороду, де готувалися помідори; варити до загустіння. Полити отриманою сумішшю помідори, присипати орегано, чебрецем і приправити за смаком.
Розкачати тісто на злегка посипаній борошном поверхні в коло діаметром 25-26 см. Викласти тісто на помідори і заправити краї вниз. Наколоти тісто виделкою.
Випікати пиріг протягом 30 хвилин, до золотисто-коричневого кольору і хрусткої скориночки. Остудити протягом 10 хвилин, а потім запустити ніж навколо краю, щоб звільнити тісто.
Обережно перевернути пиріг на сервірувальну тарілку. Прикрасити гілочками свіжої зелені перед подачею.
Коментарі