середа, 10 серпня 2016 12:20

Хрусткі індійські пиріжки начиняють зеленим горошком і картоплею

Самоси - це смажені трикутні індійські пиріжки з різними овочевими начинками. Цікавими на смак виходять із зеленим горошком. Виходить всередині соковита начинка, а зовні хрусткий самос. Пікантності їм надають спеції - імбир, кумин, куркума і перець. Це найдавніша страва національної кухні індусів. Самоси там є різновидом місцевого фаст-фуду. Їх особливість в тому, що начинка завжди тільки вегетаріанська. Їх також готують і солодкими.

Автор: vk.com/valioclub
 

Інгредієнти:

Для тіста:

450 г борошна

4 ст. л. вершкового масла

200 мл теплої води

1 ч. л солі

начинка:

400 г картоплі або батату

50 г зеленого горошку (замороженого або свіжого)

1 ч. л насіння кмину

1 ч. л насіння коріандру

2 ст. л. олії

1 маленька червона цибулина

1 шт. зеленого чилі

2 см кореня імбиру

сік половинки лимона

4 гілочки кінзи

олія для смаження

Приготування:

Зварити картоплю з шкіркою.

Просіяти борошно в глибоку миску. Додати розм'якшене масло і ретельно розтерти руками.

Поступово додаючи воду, замісити тісто. Накрийте харчової плівкою і приберіть в холодильник на 20 хвилин.

Картопля охолодити, почистити і дрібно нарізати.

Свіжий горох необхідно відварити в підсоленій воді близько 5 хвилин і потім викласти в миску.

На маленьку сковороду висипати насіння кмину. Прогріти на середньому вогні і дати їм злегка підрум'янитися.

Його і насіння коріандру викласти в ступку і подрібнити все товкачем.

У сковороді розігріти олію і обсмажити цибулю.

Висипати подрібнені кмин і коріандр і куркуму.

Перемішати і додати дрібно нарізаний імбир, потім картоплю і горох.

Перемішати і готувати 2-3 хвилини на слабкому вогні.

Додайте сік лимона і дрібно нарізану кінзу. Посолити і ще хвилини 3-4 обсмажувати начинку.

Дістати тісто з холодильника. Розділити на 4 частини і розкачати кожну в пласт товщиною 2-3 мм. Формочками або склянками вирізати кола діаметром 8 см.

Читайте також: Незвичайний пиріг печуть з сиром фета та абрикосами

У центр кожного покласти трохи начинки. Закріпити краї виделкою, зробивши смугастий візерунок.

Обсмажити пиріжки у великій кількості олії до золотистого кольору.

Викласти їх на паперовий рушник, щоб прибрати зайвий жир. Подавати гарячими.

Зараз ви читаєте новину «Хрусткі індійські пиріжки начиняють зеленим горошком і картоплею». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі