середа, 23 липня 2014 22:40

Чорничний десерт подають охолодженим
5

Фото: Валентина Мураховська

Киянка Юлія Долецька влітку дотримується дієти. Не вживає солодких тортів, тістечок. Їх заміняє творожними десертами. Один із улюблених десертів з чорницею.

Інгредієнти:

із розрахунку на 1 порцію

-чорниця - 100-150 г

-цукор- 2 ст. л

-нежирний сир -100г

-натуральний йогурт -100 г

-печиво Пряжене молоко 2-3 шт

Приготування:

Чорницю помити, перебрати. Додати столову ложку цукру і проварити 5-7 хвилин кілька разів помішуючи. Старатися обережно, щоб не пошкодити ягоди.

Творог змішати з йогуртом, додати цукор і перемолоти в блендері.

Печиво поламати на шматочки, залити гарячим чорничним сиропом, зверху покласти перемелений сир. Знову повторити в тій же черзі. Викладати десерт краще в скляній посудині. Для святкової подачі підійде бокал для матріні.

Прикрасити десерт свіжими ягодами чорниці, малини або вишні. Краще, щоб ягода була з кислинкою, тоді десерт буде смачнішим.

Подавати охолодженим з гілочкою м'яти і лимонадом. Може бути як окремий десерт так і як сніданок. Чорницю можна замінити чорною смородиною, полуницею чи вишнею.

Зараз ви читаєте новину «Чорничний десерт подають охолодженим». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі