четвер, 17 серпня 2023 03:08

Чому шеф-кухарі додають цукор до м'ясного фаршу

Чому шеф-кухарі додають цукор до м'ясного фаршу
У фарш потрібно додавати трохи цукру Фото: pixabay

Приготувати апетитні м'ясні котлети не так важко, як здається.

Але не всі знають, що додати у фарш аби вони вийшли ніжними та соковитими.

Всипте цукру. До такого трюку вдаються професійні кулінари.

Інгредієнт має бути присутнім у котлетній основі. Завдяки цукровому піску котлети набудуть ніжності та соковитості.

Лайфхак спрацює, якщо на кілограм фаршу додасте 1 ст. л. цукру.

Цукор теж додають у фарш для чебуреків або біляшів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Бургерні котлети готують із двох видів м'яса

Які продукти роблять котлети соковитими:

Ріпчаста цибуля

Цибуля є королевою соковитості. На 1 кг фаршу треба 0,5 кг цибулі.

Білокачанна капуста

Невеликий шматочок білокачанної капусти також додасть соковитості котлетам. На 1 кг м'яса досить перемолоти 150 г капусти.

Яйце

Яйце добре скріпить інгредієнти й додасть більшої соковитості котлетам. На 1 кг фаршу використайте два яйця.

Розмочений хліб

Для фаршу підійде білий, бажано вчорашній чи навіть черствий хліб. Для насиченого смаку його краще замочувати в жирних вершках. Для 1 кг фаршу знадобиться 250 г білого хліба і 350 мл рідини.

Сода

Дрібка соди, додана у фарш, надасть котлетам пишності й соковитості.

Багато господинь вважають за необхідне наливати у фарш трохи молока. Проте професійні кулінари вважають молочний компонент зайвим. І цьому є причина. Проблема полягає у швидкому "зв'язуванні" білків м'яса та молока.

В результаті такої реакції котлети набувають не найвдалішої консистенції. Страва втрачає м'якість і стає гумовою.

Зараз ви читаєте новину «Чому шеф-кухарі додають цукор до м'ясного фаршу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі