середа, 21 червня 2023 13:06

Ніжні та соковиті котлети: кулінари пояснили, чому не варто додавати молоко

Автор: Katerina Holmes / Pexels
 

Багато господинь вважають за необхідне наливати у фарш трохи молока.

Поширена думка, згідно з якою наявність у м'ясній основі такого інгредієнта забезпечує приготування м'яких та ніжних котлеток, пише prostoway.

Молоко можна додати як у фарш, безпосередньо, так і у складі хлібної м'якоші.

Проте професійні кулінари вважають молочний компонент зайвим. І цьому є причина.

Чому не варто додавати в молоко фарш

Проблема полягає у швидкому "зв'язуванні" білків м'яса та молока.

В результаті такої реакції котлети набувають не найвдалішої консистенції. Страва втрачає м'якість і стає гумовою.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ідеально очистить яйце від шкаралупи: що треба додати у воду під час варіння

Попри очікування, молоко не забезпечує котлетам соковитість. Скоріше навпаки.

Як повинен вчинити кулінар

У молоці навіть не варто замочувати хліб. Для цієї процедури бажано використати просту воду.

Якщо виникла потреба розбавити фарш і зробити його м'якшим та соковитішим, то молоко також не варто використовувати. У подібній ситуації на допомогу знову ж таки прийде звичайна вода.

Печериці – це популярні гриби, які роблять смак страв ще більш смачним.

З них також можна приготувати окрему страву чи швидку закуску. Однак, варто знати, чи треба чистити такі гриби перед готуванням.
Старі печериці, які потемніли, потрібно обов'язково почистити. Все тому, що на них зібралось багато бруду та пилу.

Однак, якщо ви купили молоді гриби, шкірку з них знімати не потрібно.

Зараз ви читаєте новину «Ніжні та соковиті котлети: кулінари пояснили, чому не варто додавати молоко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі