пʼятниця, 27 квітня 2012 08:00

Більше сотні страв можна приготувати з равликів

Автор: фото: vkusnosti.org
  Закуска з равликів смакує із білим вином.
Закуска з равликів смакує із білим вином.

Рівнянин Олексій Дорош готує равликів на грилі, варить у бульйоні, м'ясо додає у салати.

"Вперше равлика попробував чотири роки тому, - каже Олексій Павлович. - Їздили з дружиною у Москву. Її дядько водив нас у французький ресторан. За три порції заплатив майже 100 доларів. Принесли по чотири равлики на кожній тарілці. Стушили на маслі і білому вині. Подавали у панцирях. Виймали звідти м'ясо двозубою виделкою. Панцир стискували щипцями".

Коли Дорош повернувся додому, пішов до лісу.

"А там такі самі равлики, як у ресторані подавали. Приготував — на смак не відрізниш", - зізнається чоловік.

Олексій Павлович збирає равликів у лісі після теплого дощу. На три дні залишає у контейнері з вермішеллю або тістом, аби очистили шлунок. Щоб вони відкрилися і висунулись з панциря, посипає сіллю, збризкує оцтом.

"Якщо наловлю багато, то відварюю 5 хвилин у киплячій воді і ховаю у морозилку. Французи готують з них більше сотні страв. Дружина подарувала мені кулінарну книгу французької кухні. Запікав равликів на грилі, додавав до куриного бульйону, тушкував у часниковому соусі. М'ясо ніжне і солодке, смачніше курячого".

Каже, слимаки добре смакують під біле вино.

"Французи люблять їх їсти сирими. Подають з устрицями і мідіями у льоду. Але ми так не їмо, бо трохи твердуваті. Якщо обсмажити на маслі 10 хв., додати солі, часнику і кропу — вийде смачніше. Перед тим м'ясо краще 5 хвилин поварити".

Панцирі равликів дружина Олексія Павловича фарширує м'ясом, сиром і яйцями.

"Я їх мию добре, кип'ячу у воді з додаванням соди. Після цього їх можна заповнювати вже відвареними або тушкованими равликами, різними фаршем і начинками. М'ясо равликів добре абсорбує алкоголь, полегшують травлення. На смак солодковате, ніжніше і смачніше, ніж курятина".

Зараз ви читаєте новину «Більше сотні страв можна приготувати з равликів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі