понеділок, 14 листопада 2011 16:54

В японському ресторані відвідувачі самі собі ловлять рибу

"Zauo", що в перекладі з японської означає "сидіти і ловити рибу", це унікальна мережа ресторанів, де відвідувачам видають рибальські снасті, щоб вони могли зловити собі будь-яку рибу, яку хочуть з'їсти.

В "Zauo" можна скуштувати абсолютно будь-яку страву з риби - сирої або приготованої. Однак настільки популярними ці ресторани робить зовсім не їжа, а те, що їй передує. При вході в зал перше, що відразу впадає в очі, це величезний дерев'яний човен, в якому встановлені обідні столики, а навколо - вода й сотні найрізноманітніших риб.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Колишня в'язниця в італійському містечку перетворилась на ресторан

Співробітники ресторану відразу ж видають вам вудку і набір наживок та скеровують до тієї "водойми", де ви можете порибалити. Вибір резервуара залежить від того, яку саме рибу клієнт хоче зловити і з'їсти. Це може бути що-небудь просте на зразок морського ляща, червоного Люціана або ставриди. Але можна вибрати й дещо екзотичніше: наприклад, морського вугра, акулу, японського морського равлика, омара. Правда, вони обійдуться на кілька сотень доларів дорожче.

Якщо закинути вудку в маленький водний резервуар, що кишить рибою, то клювати почне практично моментально. Але, незважаючи на це, весь персонал ресторану буде захоплено вітати кожен ваш улов оплесками та схвальними вигуками: мовляв, ви, виявляється, відмінний рибалка. Після цього вас запитають, як би ви хотіли, щоб кухар приготував спійману рибу.


Зараз ви читаєте новину «В японському ресторані відвідувачі самі собі ловлять рибу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі