неділя, 20 серпня 2023 05:27

Які овочі краще їсти сирими і чому

 

Деякі овочі краще їсти сирими, щоб наситити організм якомога більше поживними речовинами.

Овочі без термічної обробки зберігають усі свої вітаміни та мінерали. Gazeta.ua підготувала список овочів, які краще споживати сирими і вони досить смачні.

Болгарський перець

Один середній перець має багато вітаміну С – майже 150% добової норми. При термічній обробці частина вітамінів руйнується. То ж краще їжте його сирим. Додайте його в салати або використовуйте як перекус.

Шпинат

Багато, хто тушкує його у сметані або у вершках. Але його буде корисніше додавати у бутерброди. Так він збереже по максимуму поживних речовин — заліза, кальція і вітамінів А і С.

Морква

Моркву додають в гарячі страви, суп, борщ, тушковану картоплю. Сира морква є зручною та здоровою закускою, вона солодка і хрустка. Багата вітаміном А, вітаміном К і клітковиною. Контролює рівень цукру в крові та покращує травлення.

Буряк

Зазвичай, додають у борщ, вінегрет. Але віа добре підходить для салатів та у сирому вигляді. Просто натріть буряк, моркву та яблуко. Додайте трохи лимонного соку та імбиру. Салат з великою кількістю клітковини готовий.

Брокколі та цвітна капуста

Її переважно відварюють. Поживні речовини втрачаються під час цього процесу. Краще вимийте ретельно і додайте її в овочеві салати.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 4 ознаки, що фрукти та овочі мають нітрати

Цибуля

Ще один овоч, який часто вживають в сирому вигляді. Її корисно додавати до салатів, соусів і сендвічів.

Цибуля в сирому вигляді має більшу кількість сіркоорганічних сполук або хімічних речовин, які мають протиракові ефекти.

Липень особливо щедрий на корисні ягоди та овочі. А ще в пік сезону вони стають суттєво дешевшими. Це дає можливість наситити свій організм корисними продуктами і не витратити купу грошей.

У свіжих огірках є ферменти, завдяки яким швидше засвоюються білки тваринного походження. Також вони низькокалорійні. На 95% складаються з води, насиченої вітамінами C, B1, B2, P. Також вони багаті на клітковину. Збуджують апетит і втамовують спрагу.

Дієтологи рекомендують включати молоду картоплю до раціону. Вона поліпшує роботу мозку та відновлює мікрофлору кишечника.

Зараз ви читаєте новину «Які овочі краще їсти сирими і чому». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі