Із початком сезону молодої картоплі українці все більше фантазують зі способами її приготування.
Щойно викопану картоплю нового врожаю можна запікати, смажити, варити. Інколи готують її на вогні. Рецептом смачної молодої картоплі зі сметаною, каперсами та зеленню поділився у соцмережах кулінар Валерій Пономарь.
Зазвичай кулінари радять заправляти картоплю вершковим маслом, але смачно буде також із зеленню та сметаною.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ніжні та соковиті котлети: кулінари пояснили, чому не варто додавати молоко
За рецептом кулінара, для приготування смачної страви потрібні:
• Молода картопля – 500 г
• Сметана 20% – 2 ст. л.
• Каперси – 1 ч. л.
• Зелена цибуля – 1 ст. л.
• Кріп – 1 ст. л.
• Оливкова олія – 1 ст. л.
• Чорний перець – за смаком
• В'ялені томати – 2-3 часточки
Спочатку картоплю потрібно відварити. Потім ‒ дрібно порізати каперси, зелену цибулю та зелень й змішати їх зі сметаною та оливковою олією. Готовий соус додайте до картоплі та перемішайте. А під час подачі на стіл можна додати в'ялені томати.
Суп з плавленим сиром та горошком – лінива перша страва, коли не хочеться довго стояти біля плити.
Горошок можна використовувати свіжий та заморожений. Він разом з локшиною робить суп дуже ситними, а сирок - дуже ніжним та ароматним.
Коментарі