середа, 11 жовтня 2023 17:16

Як правильно зберігати хліб

Як правильно зберігати хліб
Пекарка пояснила, як правильно зберігати хліб Фото: pinterest

Хліб — один із головних продуктів на кухні по всьому світу.

Часто люди залишають хліб лежати на столі і навіть не думають його пакувати для збереження від цвілі, пише Daily Express.

"Ідеальним місцем" для хліба є прохолодне і сухе місце якомога далі від плити, вважає професійна пекарка Сара Брайденстайн.

"Для щоденного вживання загорніть буханець у паперовий пакет або бавовняну тканину, щоб збалансувати цей хитрий танець між збереженням вологи та захистом від цвілі", — порадила Сара.

Найгірше місце для зберігання хліба – це холодильник.

"Я зрозуміла це на власному досвіді, коли тільки починала пекти. Хоча магазинний хліб, напханий консервантами, може певною мірою витримати такі умови, але це не ідеальний вибір. Холодильник може відтермінувати появу плісняви, але він прискорює процес черствіння, тому так робити не можна", – додала вона.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: З якими продуктами не можна їсти хліб і чому. Цей список вас здивує

Якщо люди зазнають труднощів зі зберіганням хліба, оскільки не можуть досить швидко його з'їсти, чудовим варіантом є його заморожування. Однак при цьому необхідно правильно і щільно загорнути буханець, щоб він "не втратив у якості та текстурі".

Багет чудово підходить для приготування закусок. Домашній м'який всередині та хрусткий ззовні багет – справжня знахідка для господинь. Для приготування такої випічки потрібно не так багато часу та ресурсів. Достатньо просто знати правильний рецепт.

Зараз ви читаєте новину «Як правильно зберігати хліб». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі