понеділок, 21 жовтня 2024 12:42

Як легко зняти шкіру з червоної риби: простий спосіб від шеф-кухаря

Як легко зняти шкіру з червоної риби: простий спосіб від шеф-кухаря
Секрети кухаря: найшвидший спосіб зняти шкіру з філе червоної риби Фото: pinterest

Червона риба - корисний та смачний продукт, який часто використовують у різних стравах. Але перед приготуванням важливо правильно зняти шкіру, щоб зберегти цілісність філе та його ніжну текстуру.

Шеф-кухар Кару Сілман поділився найпростішим методом, який допоможе швидко та без зусиль відокремити шкіру від риби, не пошкодивши м'ясо.

Для очищення лосося знадобляться гнучкий філейний ніж і дошка для обробки, пише Real Simple.

За совами експерта рибу потрібно покласти на дошку м'якушем догори і вставити ніж між нею та шкірою під невеликим кутом.

Однією рукою потрібно акуратно вести ніж, трохи похитуючи його, уздовж шкіри лосося. Іншою рукою шкіру необхідно трохи натягувати. Після такої "процедури" шкіру можна буде просто зняти з філе.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Що їсти, щоб шкіра була чистою та сяючою: три продукти для щоденного раціону

Другий спосіб

Можна позбутися шкіри завдяки окропу.

Закип'ятіть чашку води і покладіть лосося шкірою догори на решітку, що розміщена прямо над формою для випічки. Потім повільно вилийте окріп прямо на шкіру лосося. Зачекайте, поки вода охолоне й акуратно зніміть шкіру з риби.

Протягом багатьох років точаться суперечки, чи треба мити лосось перед приготуванням. Відповідь - ні. Якщо під миттям маємо на увазі полоскання під водою. Найбезпечніший спосіб уникнути захворювань харчового походження через миття лосося - це не мити його.

Зараз ви читаєте новину «Як легко зняти шкіру з червоної риби: простий спосіб від шеф-кухаря». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі