неділя, 20 жовтня 2024 18:00

Ідея Зеленського замінити війська США в Європі українцями недоречна - президент ПА НАТО

Ідея Зеленського замінити війська США в Європі українцями недоречна - президент ПА НАТО
Пропозиція Володимира Зеленського замінити американські війська в Європі українськими є недоречною - Президент ПА НАТО. Фото: lb.ua

Президент Парламентської Асамблеї НАТО Джеррі Конноллі відхилив пропозицію президента України Володимира Зеленського щодо заміни американських військ в Європі підрозділами ЗСУ після завершення війни, назвавши її "недоречною" та "шкідливою".

Конгресмен від Демократичної партії зауважив, що така пропозиція з боку Зеленського є "щедрою", про це він розповів в інтерв'ю "Радіо Свобода".

"Але думаю, що зараз це недоречно. Це виглядає як політичний жест на користь Дональда Трампа, якщо він виграє вибори. І для нас, хто підтримує Україну в Конгресі США, такі заяви небажані. США повинні залишатися в Європі", - зазначив Конноллі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Російська армія буде сильнішою" - Каволі стривожив попередженням

Він підкреслив, що не слід заохочувати вихід США з Європи, оскільки це не відповідає інтересам України чи її союзників.

"Якщо хтось і був би радий такому розвитку подій, то це Володимир Путін. Наша присутність у Європі є важливим засобом протидії і гарантує спокій наших партнерів. Хоча ми можемо переглянути деякі аспекти дислокації, повний вихід США з Європи, заміна їх українськими військами - це, безумовно, жест щедрості, але така ідея не є конструктивною. Ба більше, в нинішній ситуації вона завдає шкоди," - додав Конноллі.

Пропозиція щодо заміни американських військ українськими після війни є частиною плану перемоги, який представив президент Зеленський.

Залучення Росією військ КНДР до війни в Україні демонструє певну слабкість РФ.

Це рішення було прийняте, через те, що російській потенціал вимотався. Про це розповів президент Парламентської асамблеї НАТО, американський конгресмен Джеррі Конноллі.

Крім того, політик зазначив, що наразі Китай домінує у відносинах з Росією, яка сподівається на китайську допомогу. На його думку, це теж ознака, як зменшився вплив і зросла вразливість Володимира Путіна.

Зараз ви читаєте новину «Ідея Зеленського замінити війська США в Європі українцями недоречна - президент ПА НАТО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі