неділя, 20 жовтня 2024 16:42

Спецтема: Війна Росії проти України

"Російська армія буде сильнішою" - Каволі стривожив попередженням

"Російська армія буде сильнішою" - Каволі стривожив попередженням
"Наприкінці війни в Україні, російська армія буде сильнішою" - Крістофер Каволі. Фото: bastion.tv

Після війни в Україні армія РФ стане сильнішою, ці сили будуть на кордоні НАТО.

Альянс має бути готовим до загрози і потребує збройних сил, які зможуть їй протистояти. Росія зазнала в Україні досить великих втрат. Але російські збройні сили вивчають, вдосконалюють і впроваджують досвід війни, заявив головнокомандувач збройними силами США в Європі, генерал Крістофер Каволі в інтерв'ю Der Spiegel.

"Наприкінці війни в Україні, як би це не виглядало, російська армія буде сильнішою, ніж сьогодні. Ці сили будуть на кордоні нашого альянсу. Ними командують ті самі люди, які вже сприймають нас як ворогів і потім будуть дуже злитися на те, як пройшла війна. Тож матимемо суперника з реальними навичками, масовістю та чітким наміром. Ось чому ми маємо бути готові і потребуємо збройних сил, які зможуть цьому протистояти", - зазначив генерал.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: США можуть скасувати вето на вступ України до НАТО у разі перемоги Гарріс - ЗМІ

Каволі вважає, що Росія є постійною загрозою для альянсу та безпеки в усій Європі, тому що Москва дедалі більше грає з такими гравцями, як Китай і Північна Корея. Він зауважив, що загроза є дуже серйозною та глобальною.

"Я вважаю за краще описати, наскільки це гостро по відношенню до нас. НАТО має мати більше можливостей, ніж наш супротивник. Тому ми маємо швидко виконувати вимоги, які випливають із планів оборони. Коли я кажу швидко, я маю на увазі, що ми повинні бути швидшими за росіян. Тільки так ми можемо їх стримати", - сказав американський генерал.

НАТО планує створити 49 нових великих підрозділів, у яких буде близько по 5 тис. військових, через можливу загрозу з боку РФ.

У документі також згадується необхідність технічного посилення НАТО, забезпечення боєприпасами та високоточною зброєю великої дальності.

Зараз ви читаєте новину «"Російська армія буде сильнішою" - Каволі стривожив попередженням». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі