четвер, 10 жовтня 2024 07:20

Потужний ураган Milton уже знеструмив понад 1 млн будинків

Потужний ураган Milton уже знеструмив понад 1 млн будинків
Ураган Мілтон, який обрушився на Флориду в середу як шторм третьої категорії з вітрами швидкістю до 160 км/год, спричинив серію торнадо. Фото: eastnews.ua

У Сполучених Штатах Америки потужний ураган Milton обрушився на Флориду.

Шторм третьої категорії з вітрами швидкістю до 160 км/год спричинив серію торнадо в регіоні та відключення енергопостачання до понад 1 млн будинків, повідомляє АР.

"Понад мільйон будинків і підприємств знеструмлені в ніч проти четверга у Флориді. Найбільше відключень зафіксовано в окрузі Сарасота та сусідньому окрузі Манаті", - йдеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Байден відклав всі поїздки на тлі НП - під загрозою мільйони людей

Перший удар стихії прийняли на себе густонаселений район Тампа-Бей та Сієста Кі, відома своєю смугою піщаних пляжів. Тим часом метеорологи передбачають наслідки від потужних злив, які можуть спричинити повені у регіонах уздовж річок та озер.

Повідомляється також про наслідки від стихії в районах міст Санкт-Петербург, Сарасота і Форт Маєрс.

Потужний ураган Milton досяг сухопутної частини штату Флорида близько 20:30 середи за місцевим часом. Швидкість вітрів всередині циклону сягала 190 км/год, на окремих напрямках вона сягала 205 км/год.

Зараз ви читаєте новину «Потужний ураган Milton уже знеструмив понад 1 млн будинків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі