неділя, 20 жовтня 2024 16:21

Залучення військових КНДР до війни в Україні демонструє слабкість РФ - президент ПА НАТО

Залучення військових КНДР до війни в Україні демонструє слабкість РФ - президент ПА НАТО
Залучення військових КНДР до війни в Україні демонструє слабкість РФ - президент ПА НАТО Джеррі Конноллі. Фото: news-mash.com

Залучення Росією військ КНДР до війни в Україні демонструє певну слабкість РФ.

Це рішення було прийняте, через те, що російській потенціал вимотався. Про це розповів президент Парламентської асамблеї НАТО, американський конгресмен Джеррі Конноллі в інтерв'ю "Радіо Свобода".

"За оцінками, втрати росіян становлять 600 тисяч вбитими, пораненими та тими, що пропали безвісти. Ці цифри вже наближаються до рівня Другої світової війни на початкових стадіях операції "Барбароса" після 1941-го. Думаю, що це привід не стільки для стурбованості, а привід подивитися - що ж це говорить про сучасну російську армію", - зазначив Конноллі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Північнокорейська піхота - це якісне "гарматне м'ясо" - Дикий

Конгресмен провів паралель з Холодною війною, коли СРСР був домінуючим партнером КНДР під час Корейської війни.

"А зараз це Північна Корея постачає зброю Росії, а також війська. Так само й Китай", - сказав він.

Крім того, політик зазначив, що наразі Китай домінує у відносинах з Росією, яка сподівається на китайську допомогу. На його думку, це теж ознака, як зменшився вплив і зросла вразливість Володимира Путіна.

"Той факт, що він має звертатись до цих країн для продовження своєї жахливої війни в Україні - це вже багато про що говорить" - підсумував Конноллі.

Розвідка Південної Кореї опублікувала три знімки, на одному із них зафіксовано докази розміщення військ Північної Кореї в Росії.

Наразі до РФ вже прибуло 12 тис. осіб. У Владивостоці розгорнуто спецназ чисельністю 1500 військових.

Зараз ви читаєте новину «Залучення військових КНДР до війни в Україні демонструє слабкість РФ - президент ПА НАТО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі