середа, 09 жовтня 2024 18:25

Таку вечерю приготуєте ще: зберігайте рецепт ароматної скумбрії в апельсиновому маринаді

Таку вечерю приготуєте ще: зберігайте рецепт ароматної скумбрії в апельсиновому маринаді
Божествений смак та аромат: приготуйте на вечерю скумбрію в апельсиновому маринаді, яка тане у роті Фото: скріншот

Якщо ви любитель риби, то однозначно приготуйте скумбрію в апельсиновому маринаді.

Рецептом апетитної страви з божественим запахом та смаком поділилась рестораторка Тетяна Літвінова.

Щоб ваша рибка вражала своїм смаком усіх, хто її скуштує, приготуйте солодко-пекучий маринад. Спочатку запечіть у власному соці, а потім трішки підсушіть - матимете ніжну, нежирну, запашну скумбрію.

Використовуємо апельсиновий сік із розрахунку пів апельсина на одну тушку скумбрії. Часник можна розчавити крізь прес або натерти на дрібній тертці.

Скумбрія в апельсиновому маринаді

Інгредієнти

Скумбрія - 1 шт.

Апельсин, цедра за смаком

Французька гірчиця - 1 ст. л.

Соус соєвий - 1 ст. л.

Сік апельсиновий - 25 мл

Зубки часнику - 1 шт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Матиме особливий смак: як замаринувати скумбрію з чаєм та чорносливом

Як приготувати

Напівзаморожену рибу розріжте по хребту та розкрийте навпіл. Відріжте всі кісточки біля плавця та дістаньте всі кістки. Розріжте рибу ножицями та переверніть кожен шматочок шкіркою догори.

Підготуйте маринад. Очищений часник пропустіть крізь прес. Вимийте й обсушіть апельсин, цедру натріть на дрібній тертці, вичавіть сік.

Замаринуйте скумбрію. Замаринуйте за допомоги апельсинової цедри, соку, соєвого соусу, часнику та солі.

Запікайте у формі під закритою фольгою при температурі 180°C 10 хвилин, потім розкрийте і готуйте ще 5 хвилин.

Якщо хочете здивувати гостей красивими і смачними стравами, варто звернути увагу саме на цей рецепт.

Ділимось рецептом незвичайної заливної закуски зі скумбрії. Вона має надзвичайно ефектний і святковий вигляд.

Зараз ви читаєте новину «Таку вечерю приготуєте ще: зберігайте рецепт ароматної скумбрії в апельсиновому маринаді». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі