середа, 06 грудня 2023 14:53

Стане хітом застілля: як приготувати ефектну закуску зі скумбрії та чорносливу

Стане хітом застілля: як приготувати ефектну закуску зі скумбрії та чорносливу
Заливна скумбрія може стати королевою святкового столу Фото: zhyttia

Якщо хочете здивувати гостей красивими і смачними стравами, варто звернути увагу саме на цей рецепт.

Ділимось рецептом незвичайної заливної закуски зі скумбрії. Вона має надзвичайно ефектний і святковий вигляд, пише zhyttia.

Інгредієнти:

Скумбрія – 2 шт.

Морква – 2 шт.

Цибуля – 1 шт.

Чорнослив – 100 г.

Петрушка, кріп – невеликі пучки

Сіль за смаком

Перець за смаком

Свіжомелений коріандр – 2 дрібки

Швидкорозчинний желатин – 2 ч.л.

Для заливки:

Яйця – 2 шт.

Молоко – 200 мл.

Сіль – дрібка

Чорний мелений перець

Приправа для риби – 1 ч.л.

Як приготувати

Скумбрію чистимо, відділяємо з неї філе. Прямокутну форму для випічки застеляємо пергаментом і змащуємо вершковим маслом.

Моркву чистимо та ріжемо на кружечки. Розподіляємо її першим шаром.

Другим шаром викладаємо два філе скумбрії (без кісток). Додаємо сіль, перець, мелений коріандр. Присипаємо все швидкорозчинним желатином.

Наступним шаром розподіляємо подрібнений чорнослив. Викладаємо також цибулю і терту сиру моркву. Зверху конструкцію посипаємо нарізаною петрушкою та кропом.

Зверху накриваємо ще двома філе скумбрії. Після риби знову додаємо сіль, перець, желатин, чорнослив. Наверх кладемо цибулю та терту моркву.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як підготувати організм до свят: п'ять продуктів, які треба включити у щоденне меню

Окремо з'єднуємо яйця, сіль, перець та приправу для риби. Вінчиком збиваємо усе до однорідності. Вливаємо до маси молоко та перемішуємо ще раз.

Обережно вливаємо молочну суміш у форму. При натисканні виделкою вона повинна злегка виявлятися назовні.

Форму з рибою відправляємо в заздалегідь розігріту до 180 градусів духовку. Час випікання — 1 година.

Після запікання форму дістаємо, охолоджуємо її спочатку при кімнатній температурі. Потім, не дістаючи, прибираємо в холодильник на 6-8 годин.

Коли починається холодний період року, оселедець стає одним з найпопулярніших продуктів на сімейному столі.

Однак мало хто знає, що потрібно зробити, щоб його смак радував по-справжньому.

У засоленні оселедця важливо дотримуватися пропорцій. Саме правильні пропорції дозволяють відчути той смак страви, який ви очікуєте.

Зараз ви читаєте новину «Стане хітом застілля: як приготувати ефектну закуску зі скумбрії та чорносливу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі